22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ÇUKURCA KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

ÇUKURCA KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi karayoluna 4 ayrı noktada çığ düşmesi sonucu yolun ulaşıma kapandığı bildirildi.

27 Şubat 2009 Cuma 15:52

 Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Hakkari'de 131 köy ile 376 mezra yolu ulaşıma kapanırken saat 15:00 sıralarında ise şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Sümbül Dağı altındaki Hakkari-Çukurca karayolu ile birçok noktaya 4 ayrı noktada çığların düşmesi soncu yol tamamen ulaşıma kapandı. Karayolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

 

 ÇIĞLA MÜCADELE ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Karayolları 114. Şube Şefli İbrahim Onay, çığların düşebileceğine dair sabah saatlerinde Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolunda yolculuk yapanları uyardıklarını belirtti.

 Onay,”Yoğun kar yağışı devam ediyor. Öğle saatlerinde Çukurca ilçesi karayoluna Sümbül Dağı başta olmak üzere değişik noktalardan çığlar düştü. Kara yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. Ayrıca yağışlar karla karışık olduğu için Hakkari Şırnak karayoluna da her an çığlar düşebilir. Yolculuk yapanların gerekmedikçe can ve mal güvenlikleri için yola çıkmamalarını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.