08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ÇUKURCA KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

ÇUKURCA KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Hakkari Sümbül Dağı eteklerinde inen çığ nedeniyle kapanan Hakkari-Çukurca karayolunun yeniden açılması için çalışmalar başlatıldı.

28 Mart 2009 Cumartesi 13:25

Yolun her iki yakasında mahsur kalan yolcular yaya olarak çığ enkazı üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalıştılar. Akşam saatlerinde etkisini sürdüren karla karışık yağmur etkisini sürdürüyor. 3 ayrı noktada çığların düştüğü, Hakkari Çukurca karayolunun her iki yakasında kalan birçok vatandaş mahsur kaldı.

 

Mahsur kalan vatandaşlar araçlarını terk ederek yaya olarak  çığ enkazı üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan yolcular zor anlar yaşadılar. Çukurca'dan Hakkari'ye doğru gelen bir gurup öğretmen ise el ele tutunarak çığ enkazının üzerinden yolun karşı tarafına geçmeye çalıştı. Öğretmenler geldikleri Çukurca istikametinde başka çığlarında bulunduğunu belirterek ilk defa çığ gördüklerini belirterek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. İlgili kurumun sadece bir iş makinesi ile çığla mücadele etmesine tepki gösteren bazı vatandaşlar ise, başbakan ve ilin yetkililerine seslenerek ilçe yolunun biran önce açılması çağrısında bulundular. Karayolları  yetkilileri ise mevcut imkanlarla ilçe yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü belirttiler. NECMİ ERTUŞ

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.