24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

ÇUKURCA KIRSALINDA ORMAN YANGINI

ÇUKURCA KIRSALINDA ORMAN YANGINI

Hakkari'nin Çukurca ilçesi mayınlı bölgede bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangını kontrol altına alınamıyor.

23 Haziran 2010 Çarşamba 11:02

 Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Üzümlü köyü alt taraflarında bulunan Karakaş Karakolu üst tarafındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı akşam saat 18:00 sıralarında çıkan yangın halen devam ediyor. Bölgeye giden Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü'ndeki 10 kişilik ekibin ise bölgeye giremediği bildirildi. Yetkililer, yangının akşam saatlerinde saat 18:00 sıralarında Karataş karakolu üst bölgesinde bulunan kuru otların tutuşması sonucu yangının çıktığını doğruladılar.

 

Askerlerin akşam saatlerinde karakolun üst tarafında bulunan yangına müdahale ettiğini, ancak yangının büyümesi üzerine yetersiz kaldıkları belirtildi. Bölgeye giden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinden 10 kişilik ekibin ise bölgenin mayınlı ve riskli olmasından dolayı yangına müdahalede bulunamadıkları bildirildi. Dumanın bölge semalarında yükselerek Üzümlü köyünü görünmez bir hale getirmesinin ardında sınır boylarını da görünmez bir hale getirdi. Bölgede dumanlar yükselirken, yetkililer ise yangının kendiliğinden söndüğünü belirttiler.(İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.