08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

DAĞDA DÜŞEN KADIN BÖYLE KURTARILDI

Dağda düşen kadın böyle kurtarıldı

Hakkâri-Çukurca Karayolunun Yıldız Dere Mevkiindeki asma köprüden Zap Suyu’nun karşı tarafına geçerek asma yaprağı toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek ayağı kırılan kadın askeri helikopter ile böyle kurtarıldı.

20 Mayıs 2024 Pazartesi 21:54

Hakkâri-Çukurca Karayolunun Yıldız Dere Mevkiindeki asma köprüden Zap Suyu’nun karşı tarafına geçerek asma yaprağı toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek ayağı kırılan 50 yaşındaki Gülizar Kaya yardımına; zor şartlarda vatan savunmasında görev alan Mehmetçik yetişti.

Yaralanan kadını görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye JAK (Jandarma Arama Kurtarma Timi) ile birlikte; AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, İtfaiye sevk edildi.

Mehmetçiğimiz, Gülizar Kaya sedye ile taşınması mümkün olmayan Zap suyu kenarındaki araziden gece görüşü ve vinç sistemi olan helikopter ile alarak, Hakkâri Devlet Hastanesine yetiştirdi.

Hakkâri Devlet Hastanesi Acil Servisinde hızlıca müdahalesi yapılmış olan ve hayati tehlikesi bulunmayan Gülizar Kaya’nın genel sağlık durumu iyi olmakla birlikte tektik ve tedavisine başlandı.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.