27 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

DEMİERTAŞ BAY KÖYÜNDE

Demiertaş Bay köyünde

Selahattin Demirtaş Bay köyünde başbakan Erdoğan'a yüklendi.

01 Haziran 2011 Çarşamba 16:26

 
Feyzullah Taş'ın haberi
Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selehattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın, "Eşkıya Hopa'da da şehre indi" dediğini hatırlatarak, "Senin siyasi partinin, siyasi hareketinin sonunu işte bu eşkıyalar getirecek, hepimiz eşkıyayız" dedi.

Hakkari merkez ve köylerinde seçim ziyaretlerini sürdüren Demirtaş ve beraberindekiler, sabah saatlerinde araç konvoyu eşliğinde şehirden 6 kilometre uzaklıkta bulunan Bay köyüne gitti. Alanda Cane ve yerel sanatçıların şarkıları eşliğinde halay çeken vatandaşların arasına katılan Demirtaş, daha sonra bir kamyonetin kasasında köy sakinlerine hitap etti. Demirtaş, "Bu halk kendine dayatılan tehdidi, hakareti, zulmü asla kabul etmez. Başbakan bunu en iyi Hakkari'de anlamıştır. Başbakan'a demokrasi dersi veren bütün halkımızı bir daha kutluyorum" diye konuştu.

"HEPİMİZ EŞKIYAYIZ"
Demirtaş, Hopa'da ve Karadeniz'de halka yönelik büyük baskılar yapıldığını iddia ederek, "AK Parti kendine göre en küçük bir muhalefete bile tahammül göstermiyor, Kürt olsun, Laz olsun, Çerkez olsun edemiyor. Kimse AK Parti'ye muhalefet edemez, kimse sokağa, meydana çıkamaz. Çıkarsa AK Parti'nin polisinin gazıyla, copuyla, panzeriyle karşılaşır. İşte Hopa'da bunu gördünüz. Şimdi Başbakan, 'Eşkıya Hopa'da da şehre indi' diyor. Yani sokağa inip mücadele eden herkesi eşkıya olarak tanımlıyor. Ben de buradan bir kez daha söylüyorum, senin siyasi olarak siyasi partinin, siyasi hareketinin sonunu işte bu eşkıyalar getirecek, hepimiz eşkıyayız. Öyleyse hepimiz eşkıyayız" ifadelerini kullandı.

"KARADENİZ HALKINI SELAMLIYORUZ"
Karadeniz halkını selamladıklarını ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakkari'den onlara selam gönderiyoruz, onların direnişini de kutluyoruz. Bugüne kadar bu halk bu mücadeleye çok şey kattı. Bundan sonra biz artık istiyoruz ki artık bu halk baskı, zulüm altında yaşamasın. Hizmet sırası bizdedir. Seçilmişlerimiz ve meclislerimizle kuracağımız demokratik özerklikle artık halka hizmet etmek istiyoruz. Bu halkın demokratik özerkliğini kendi ellerimizle inşa etmek istiyoruz. 'Bütün sorun ve
sıkıntıları da biz kendi özgücümüzle çözmeye adayız' diyoruz. Bu nedenle 12 Haziran seçimleri dönüm noktası olacaktır.

Artık bu halk kendi topraklarında, kendi anavatanında kendini yönetmenin referandumunu yapacak. 12 Haziran bizler açısından bütün dünyaya, 'Artık yeter' (Edi besse) demenin son günü olacaktır." Selahattin Demirtaş, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ve beraberindekiler, Bağlar Mahallesi'nde yol kenarında kendilerini bekleyen vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Mezran Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti. Uzun kuyruklar oluşturan esnafla bir süre sohbet eden Demirtaş, Yukarı Mezran Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldikten sonra seçim bürosuna geri döndü.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.