24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

DENİZ GEZMİŞ`İ ANMA ETKİNLİKLERİ

DENİZ GEZMİŞ`İ ANMA ETKİNLİKLERİ

Deniz Gezmiş ve arkadaşları, idam edilişlerinin 38. yıldönümünde Hakkari`de düzenlenen etkinlikle anıldı.

07 Mayıs 2010 Cuma 11:26

NECMİ ERTUŞ
HAKKARİ (İHA) KESK Hakkari Şubeler Platformu binasında Hakkari Belediye Başkanı olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütü ve sendika temsilcilerinin katılımıyla bir program düzenlendi. Deniz Gezmiş ve arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından; hayatları ve verdikleri mücadele anlatıldı.

Şiirlerin okunduğu ve Gezmiş ile arkadaşlarının idam sehpasına götürülüşlerinin yer aldığı slayt gösterisinin ardından bir açıklama yapan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, “Ankara Ulucanlar Cezaevi`nin avlusuna kurulan 3 darağacı, adeta Türkiye`deki halklar mozaiğini de simgeliyordu. Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırılan ve idamları meclisten onaylanarak kabul edilen gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, henüz 20`li yaşlarında sömürü ve baskı rejimine karşı baş kaldırdıkları ve tam bağımsız demokratik bir Türkiye talep ettikleri için idam edildi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.