08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

DEVLET BAHÇELİ ÇÖZÜM İÇİN ‘OHAL' DEDİ

DEVLET BAHÇELİ ÇÖZÜM İÇİN ‘OHAL' DEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şemdinli'de meydana gelen 10 askerin öldüğü ve 16 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan karakol baskınından sonra Bölgede Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesini istedi.

19 Haziran 2010 Cumartesi 20:46

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şemdinli`de meydana gelen 8 askerin ölümü ve 14 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan karakol baskınından sonra yazılı bir açıklama yaparak, bölgede Olağanüstü Hal ilan edilmesini istedi. Türkiye`nin karanlık bir yol ayrımına geldiğini belirten Bahçeli, "Bu karanlık tablonun mimarı Başbakan Erdoğan`dır sebebi hükümettir. MGK olağanüstü toplansın hükümet erken seçim kararı alsın bölgede Olağan Üstü Hal ilan edilsin. Açılımdan vazgeçilsin" dedi.

 24 Haziran 2010 günü yapılması planlanan MGK toplantısının pazartesi günü yapılmasını öneren Bahçeli, Anayasanın 120. maddesine göre bölgede Olağanüstü Hal ilan edilmesini, Kuzey Irak`a karşı siyasi, ekonomik ve askeri tüm imkânlar kullanılarak etkili bir caydırıcılık stratejisini uygulamaya konulmasını, bölgeye geniş çaplı bir askeri operasyonun yapılmasını istedi. Bahçeli, isim vermeden BDP Milletvekillerini hedef göstererek, "Başbakan`a son çağrımız TBMM`de acilen erken seçim kararı almasıdır. Şemdinli`de 8 şehidimizin toprağa düştüğü gün bölücülükle özdeşleşen ve PKK`nın sözcülüğünü yapan malum kişilerin televizyon ekranlarında boy göstererek zehir saçmaya devam etmeleri aziz milletimizi derinden yaralamaktadır" dedi.


 Kandil Dağı`na geniş kapsamlı bir operasyon yapılmasını isteyen Bahçeli, İmralı Cezaevi`nde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan`ı da hedef göstererek, yakınları ve akrabalarıyla bağlantısının kesilmesini ve dış dünya ile temasının ortadan kaldırılmasını istedi. ajanslar

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.