08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

DİKKAT PKK KONTROL NOKTASI VAR

DİKKAT PKK KONTROL NOKTASI VAR

Demokratik Toplum Partisi (DTP) nin kapatılmasıyla birlikte Hakkari'deki olayların şiddeti arttı. Yeni Mahalle gençliği yolda PKK kontrol noktası kurdu.

11 Aralık 2009 Cuma 22:40

 
  (fotoğraflar haberin altında)

 

- YENİ MAHALLE GENÇLİĞİ YOL KAPATTI

 - DTP'NİN KAPATILMASINI PROTESTO ETTİLER

 - MAHALLE YOLLARINI TRAFİĞE KAPATTILAR

 - UZMAN ÇAVUŞLARIN EVLERİNİ TAŞLADILAR

 - MOLOTOF KOKTEYİLLERİ İLE POLİSİ BEKLEDİLER

 - YOLDA PKK KONTROL NOKTASI KURDULAR

 

Partinin kapatılmasına tepki gösteren göstericiler şehrin altını üstüne getirdiler. Çarşı merkezi halayet bir kent görünümüne bürünürken, mahallerde ise adeta kıyamet koptu. Şehrin 12 değişik mahallesine barikat kuran göstericiler ateş yakarak DTP'ye uzanan eller kırılacak şeklinde slogan attılar.

 

 Olayların şiddetlendiği Yeni Mahalle'de ise yaklaşık  250 gösterici yolu trafiğe kapatarak burası PKK kontrol noktası dur parola söyle kimsin söylemlerin ardında evlerine giden vatandaşları bıraktıkları belirtildi.

 

 Yolda ateş yakın ateşin üzerinde atlayan göstericiler PKK marşı okudular. Ellerinde taş, sapan ve molotof kokteyili bulunan göstericiler DTP'nin intikamını alacak yeminleri ettiler. Biji Serok Apo, DTP'ye uzanan eller kırılsın, Hakkari oyuma DTP'ye sahip çık, biz kimiz apocuyuz. Ardoğan Kerdoğan Tu Kurbana Öcalan” şeklinde slogan attılar.

 

 Özgürlük mahkumları şarkısını okuyan göstericiler, yola boyunca ateş yakarak yakınlarında bulunan Fatih Kışlasındaki askeri birliğini ise taşladılar. Ellerinde DTP bayrağı bulunan göstericeler, Kürtçe olarak intikam yeminleri etti. Aynı güzgergahta bulunan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı yolunu da trafiğe kapatan göstericiler halay çekip ateşin üzerinde atlayarak eylemlerini sürdürürken, polisin ise mahalleye giremediği belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.