27 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

DİYARBAKIR YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Diyarbakır yürüyüşüne çağrı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Örgütü, 7 Kasım günü KCK davasında Diyarbakır'da yargılananlara destek amaçlı yapacağı yürüyüşe ve barış nöbetine Hakkari halkının da katılması çağrısında bulundu.

06 Kasım 2010 Cumartesi 14:03

HAKKARİ (İHA) - BDP İl Yöneticisi Maruf Engin ve Merkez İlçe Başkanı Kenan Kaya tarafından yapılan çağrıda, 7 Kasım günü Diyarbakır'a gideceklerin pazar günü öğle saatlerine kadar isimlerini yazdırmaları gerektiği ve gece saat 22.00 sıralarında Diyarbakır'a hareket edileceği belirtildi.

Çağrıda, "14 Nisan 2009 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 2 bin arkadaşımız KCK operasyonu adı altında haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Hakkari il örgütü olarak bu arkadaşlarımızın işlemiş olduğu bütün suçlara ortak
olduğumuzu belirtmek ve destek vermek amacıyla 7 Kasım günü Amed'e gideceğiz. Bu yürüyüşümüze bütün Hakkarili yurtseverleri davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.