18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara6°C

DOĞA TURİZMİN BAŞKENTİ HAKKARİ

Doğa Turizmin Başkenti Hakkari

Gazeteci Yazar Metin Keskin Yazdı: Bu yıl dağcılık alanında, yurt dışından ve il dışından gelen doğa aktivistlerin en önemli uğrak yerlerinden birisi de Hakkari oldu.

24 Eylül 2024 Salı 09:30

Zap deresi,Sümbül Dağı, Cilo Dağı,Reşko Dağı , Berçelen, Karadağ, Lis Gölü, Seyithan Gölü, Sat Gölleri, Cennet ve Cehennem buzulları,
 Erdanız Gölü, Kaval Şelalesi, Ağaçdibi Şelalesi, Ore Şelalesi ve sayamadığım bir çok yer doğaseverlerin vazgeçilmez adresi oldu. 

Yaklaşık 10 yıldır Hakkari’de dağcılık faaliyetlerini sürdüren dernekler içerisindeki   dağa aktivistleri,  her geçen gün Hakkari’nin güzel, ihtişamlı,rengarenk tonlarla süslenmiş ,bitki örtüsüne sahip doğası Avrupa alpleriyle yarışan bir kent olduğunu her fırsatta söylemekteler.

İl dışından ve yurt dışından gelen Doğa aktivistleri : “Hakkarinin Havası çok farklı,bizler dışarıdan geldiğimiz için ne kar gördük ne de böylesi ihtişamlı dağlar, hele hele Endemik bitki örtüsünü ilk kez gördük. Hakkari doğasını gerçekten muhteşem ve büyüleyici bulduk diye sözlerine eklediler.Aynı zamanda bu muhteşem doğayı görmeyenlerin çok şey kaybedeceklerine vurgu yaptılar.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Tarihiyle, kütürüyle, kiliseleriyle, medeniyeti ile, göz kamıştıran Hakkari,dağların başkenti olarak adlandırılıyor. 

Doğasever aktisivistler Hakkari'nin muhteşem bitki örtüsü ve ihtişamlı dağları, Buz gibi akan suları, Buzullarını Yeryüzünde bir cennet köşesi olarak tanımladılar.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.