08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

DOĞU DA ANNE OLMAK...

DOĞU DA ANNE OLMAK...

Türkiye genelinde

10 Mayıs 2009 Pazar 12:08

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYAN

 

Anneler Günü nedeniyle bir çok anne kendileri için yapılacak sürprizleri ve alınacak hediyeleri beklerken, Hakkarili anneler ise sabahın ilk saatlerinden itibaren 2 bin 500 rakımlı Sümbül Dağı na çıktılar. Dağda gün boyunca yemeklerde kullanılan pancarları toplayan anneler, daha sonrada pancar dolusu çuvalları sırtlayarak 3 kilometre yaya yürüyerek patika yoldan karayoluna ulaşmaya çalıştılar. Dağda topladıkları pancarların bir kısmını şimdi yemeklerde kullanacaklarını söyleyen anneler, bir kısmını ise kurutup kış mevsimine saklayacaklarını belirttiler.

 

NAZDAR'IN KÜRTÇE AĞITLARI: Beraberindeki iki bayan ile birlikte sırtındaki çuvalla dağda inen bir anne kameraların kendisini çekmesine tepki gösterdi. Bir gazetecinin anneye Kürtçe olarak "Bugün anneler günü çocuklarınız size hediye adılar mı?" sorusunu sorması üzerine kameralardan uzaklaşan anne bir anda Kürtçe ağıtlar yakmaya başladı. Gazetecilerin yanına yaklaşmasına izin vermeyen anne gazeteciler bölgeden uzaklaşıncaya kadar ağıt yakmayı sürdürdü. İsminin Nazdar Sayar olduğu öğrenilen annenin, Çukurca ilçesinden göç ederek Hakkari ye yerleştiği öğrenildi. 5 çocuk annesi olduğu belirtilen Sayar ın kocasının cezaevinde 1 çocuğunun ise bölgede meydana gelen olaylardan dolayı hayatını kaybettiğini öğrenildi. Anenin durumunu öğrenen gazeteciler ise, sordukları soru için çok pişman oldular. Yılın annesi seçilmesi gereken bu anne ye yardımlarınızı da bekliyoruz.NECMİ ERTUŞ(İHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.