08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

DÖKH İRAN'DAKİ İDAMLARI PROTESTO ETTİ

DÖKH İRAN'DAKİ İDAMLARI PROTESTO ETTİ

Hareketi (ÖKH) üyesi yüzlerce kadın İran sınırında idamları protesto etti. Protesto nedeniyle İran ve Türkiye tarafındaki sınır geçişleri bir süreliğine durduruldu.

19 Kasım 2009 Perşembe 18:55

 Protesto eyleminde, İran daki cezaevlerinde 12 Kürt gencinin daha ölümü beklediğine dikkat çekilerek, idam kararı verilen tutukluların can güvenliklerinin sağlanması talep edilerek idam kararlarının geri çekilmesi istendi. Protesto eyleminde ayrıca idam kararlarına karşı dayanışma çağrısı yapıldı. (DÖKH) üyeleri, İran sınırında bulunan Hakkari nin Yüksekova İlçesi ne bağlı Esendere Beldesi nde İran rejiminin Kürtlere yönelik baskıları ile idam cezalarını protesto etti. 

Yürüyüşe, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit  Alptekin, DTP Yüksekova İlçe Başkanı Nazif Ataman da katıldı. Yürüyüşte, "İdam insanlık suçudur, hiçbir zaman sesiz kalınmayacak", "Özgür Kadın özgür ülke, özgür önderlik" pankartları açılarak, "Cesaretli mücadele eden, direnen Kürt kadınlarıyız", "İdam gericiliğin göstergesidir", "İdama hayır", "Katil İran", "Kürt gençliği bu idamların hesabını soracaktır", "PJAK cepheye misillemeye" dövizleri taşındı.  Yürüyüşün ardından sınır kapısında basın açıklaması yapıldı. Açıklama nedeniyle İran ve Türkiye tarafındaki sınır geçişleri durduruldu. Grup adına basın açıklamasını okuyan DÖKH Üyesi Nahide Yıldız, İran ın baskı ve idam uygulamalarını kınadı. İran a bu hukuksuzluğuna son vermesi çağrısında bulunan Yıldız, kamuoyunu da idamlara karşı sesini yükseltmeye çağırdı. Kaynak:Yuksekovaguncel) 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.