26 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C

EĞİTİM BİR SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim Bir Sen'den basın açıklaması

Hakkari Eğitim-Bir-Sen Şubesi Başkanı Nihat Gür, bu gün toplu sözleşme görüşmelerinin ilk günü olduğunu ifade etti.

30 Nisan 2012 Pazartesi 11:02

Pagan Caddesi üzerinde Sümbül Anadolu Lisesi önünde bir açıklama yapan Nihat Gür, bu gün toplu sözleşme görüşmelerinin ilk günü olduğunu, öğretmenlik mesleğinin ekonomik itibarının masada mutlaka düzeltilmesi gerektiğini belirterek, bu hususta hükümetin masada bahane değil gereğini yapmasını bekliyoruz dedi.

 

Gür,”Öğretmenlerden fedakarlık bekleyen Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'e sesleniyoruz. taşıdığı sorumluluğun gereğini yapmasını istiyoruz. Gereğini yapmak okullara bütçe vermeyip öğretmeni tahsildar konumuna, sokup, veli ile karşı karşıya getirip daha sonra da “Veliyi üzeni bende üzerim” demek değildir. Gereğini yapmakık beklediğini göremezs eğitimcileri karşısına almak değildir.

 

Dünyanın hiçbir yerinde askerlerini aşağılayarak başarıya ulaşmış komutan gösteremezsiniz. Ve yine hiçbir yerde kendi personeline fedakarlık yapmayanların, değer vermeyenlerin, personelinden de fedakarliniz. Biz bu gün buraya asla çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikayet etmek için toplanmadık. Buraya, başta anne babalar olmak üzere yetişkinlerin sorumlu, yetkililerin ise duyarlı davranmasını istemek için toplandık.

 

Geride bıraktığımız iki hafta içinde 8 meslektaşımız darp edilip, yaralanıp, şiddete maruz kaldıysa, yani şiddet öğretmene kadar uzandıysa “Toplumun ayağının altındaki halı kaymak üzeredir” demek için toplandık.

 

Televizyon dizilerinde öğretmen tiplemeleri ile mesleğin saygınlığını hedef alan maksatlı yayın ve yapımların davetiye çıkardığı tehlikelere işaret etmek için toplandık. Milli Eğitim Bakanı sustuğu için biz konuşmak üzere toplandık. Bu gün, haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.