EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı merak ediliyor. Ehliyet sınavı 11 Şubat Cumartesi gerçekleşti.
20 Şubat 2017 Pazartesi 16:33
Sürücü adayları ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorularının cevaplarını merak ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında 2017 yılının ilk ehliyet sınavı olan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS-1) 11 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’de yapıldı. Ehliyet sınavının ardından ehliyet sınavı soru ve cevapları da yayınlandı.
Şimdi gözler ehliyet sınavının ne zaman açıklanacağına çevrildi. Sürücü adayları İlk yardım, Trafik ve çevre, Araç trafiği derslerinden sınav olmuştu. Peki ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
EHLİYET SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorularının cevapları merak ediliyor. Ehliyet sınav sonuçları henüz açıklanmadı.
Ehliyet sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınavından başarılı olmak için İlk yardım, Trafik ve çevre, Araç trafiği derslerinden oluşan 50 soruluk testten 70 puan almak gerekiyor
11 Şubat Cumartesi ehliyet sınav soru ve cevapları ile ilgili tüm bilgiler iha.com.tr’de. 11 Şubat Cumartesi ehliyet sınav soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. MEB tarafından ehliyet soruları açıklandığında anında sizlerle paylaşacağız.
2017 YILINDA YAPILACAK SINAV TARİHLERİ
2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)
2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)
EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR
Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.
a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.
e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR
a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,
b. Geçerli kimlik belgesinin ve onaylı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
c. e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,
ç. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi
d. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi
e. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan),
f. Üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük,
broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri kursiyerin yanında bulundurması,
g. e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,
ğ. Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.
Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM'ye göndereceklerdir.
Sınava katılan kursiyerler, 09/12/2016 tarih 29913 RG yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerine tabiidir ve bu kanun çerçevesinde işlem yapılacaktır.
11. SINAV İTİRAZLARI
a. İtirazlar, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü, sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM'ye yapılacaktır.
b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının teorik olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.
c. Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır.
Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında TC kimlik no ile sorgulama yaptırılarak iade edilecektir.
Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur.
d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
e. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.İHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Hakkari Haber TV