27 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Emniyetten açıklama

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak Özel Harekat binası yakınlarında köpeklerin saldırdığı ve hastanelik olan vatandaşın konusu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

23 Aralık 2011 Cuma 20:33

Hakkari’de özel bir temizlik şirketinde çalışan evli ve 2 çocuk babası İsmail Kazandıoğlu, sabah saatlerinde işe giderken Biçer Mahallesi Özel Harekat binasının önünde geçerken burada bulunan köpeklerin saldırısına uğradığını iddia etmişti. Yerde sürüklenen üstü başı çamur olan ve sağ elinde yaralanan Kazandıoğlu iş arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Burada eli sarılan ve kendisine tetanos aşısı yaptırılan Kazandıoğlu, kurumdan şikayetçi olacağını ifade etmişti.

 

DÜZELTME VE CEVAP HAKKIDIR

Olayla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında 23.12.2011 günü saat 11: 58’de yayınlanan Köpeklerin saldırdığı vatandaş Hastanelik oldu haberiyle ilgili kurumumuzun düzeltme ve cevabı doğmuştur denildi.

 

Açıklamada,” Öncelikle, köpek saldırısına maruz kalan Sayın İsmail Kazandıoğlu’na, acil şifalar dileriz. Hakkari Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde, patlayıcı madde ve narkotik madde tespiti için kullanılan köpekler dışında hiçbir birimimizde köpek barındırılmamaktadır. Burada sözünü ettiğimiz detektör köpekler de Depin polis noktasında kapalı yerlerde tutulmaktadır. Habere konu olaydaki köpekler TOKİ Polis Lojmanları çevresindeki başı boş sokak köpekleridir ve bu köpeklerin kontrolü ile ilgili Emniyet Müdürlüğümüzün herhangi bir tasarruf yetkisi de bulunmamaktadır. Başıboş sokak köpeğinin Sayın Kazandıoğlu’na saldırıları ile ilgili, kurumumuzun veya personelimizin hiçbir kusurunun olmadığı yapılan araştırma neticesinde anlaşılmıştır. Haberde, köpek saldırısı ile Emniyet Müdürlüğümüz birimlerinin ilişkilendirilmesi son derece yanlıştır” denildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.