22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

EN BÜYÜK BAŞKAN GERGİNLİĞİ

EN BÜYÜK BAŞKAN  GERGİNLİĞİ

Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'na sevgi gösterilerinde bulunarak ‘En büyük başkan bizim başkan' sloganları atan bazı öğrenciler tartaklandığı iddia edildi.

08 Ocak 2010 Cuma 15:05


Hakkari de en büyük bizim başkan gerginliği

 

 Bu Videoyu Web de paylaş

 

Edinilen bilgiye göre, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun önceki gün öğle saatlerinde Biçer Mahallesi'nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ilköğretim okulunu yapılan kanalizasyon şebekesi çalışmalarını denetlemek için gitti.

 

Çalışmaları denetledikten sonra okul yönetimini ziyaret eden Başkan Bedirhanoğlu'nun çıkışı sırasında teneffüste bulunan bazı öğrencilerin sevgi gösterilerinde bulunduğu başkan Bedirhanığlu'u ‘En büyük başkan bizim başkan' sloganı ile uğurlandığı belirtildi. Başkanın okuldan ayrılmasının ardında ismi öğrenilemeyen ilgili okul müdür yardımcılarından bir bayanın öğrencileri slogan attıkları ve ders zilinin çalınmasıyla birlikte sınıflarına geç girdikleri iddiasıyla ellerine cetvelle vurularak sıra dayağından geçirildiği öne sürüldü.

 

 Bazı öğrenci velileri bugün öğle saatlerinde Başkan Bedirhanoğli'nu makamında ziyaret ederek durumu kendisine illettiler. Veliler,”Durumu öğrenip öğrenmez okula giderek yetkililer ile görüştük. Öğrencileri döven okulun müdür yardımcısı olan bayan bize nereye gidip şikayet ediyorsanız edin dedi. Ancak bizde şunu söylemek istiyoruz. Halkın seçtiği belediye başkanı nereye giderse gitsin aynı sevgi gösterileri ile karşılanacaktır. Başkanın yerine milli eğitim müdürü oraya gitseydi. Yine öğrenciler tezahürat yapsaydı, acaba çocuklarımız sıra dayağından geçirilecekmiydiler bunu merak ediyoruz. Biz bile çocuklarımızı dövmüyoruz, eğitim veren bir öğretmen nasıl dövüyor” şeklinde konuştular.

 

  Duruma Türkçe ve Kürtçe olarak açıklık getiren Başkan Bedirhanoğlu ise,”Ben durumu bazı velilerden öğrendim. Konu ile ilgili milli eğitim müdürü ve beraberindeki yardımcıları beni ziyaret ederek durumu izah ettiler. Bana öğrencilerin slogan attıkları için değil zil çalmasına rağmen derse geç giren öğrencilerin dövüldüğünü doğruladı. Konuyu araştırdıklarını bize söylediler. Ne olursa olsun eğim gören öğrenciler dövülememeli, bir eğitim yuvasında dayak olmaması gerekir.

 

Ben milli eğitim müdürüne öğrencileri döven eğitimcinin siyaset yapacaksa bunu okul da değil, istediği partiye geçerek yapmasını söyledim.

  Gazetecilerin telefonla görüştüğü İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'da kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını belirterek, böyle bir şeyin olduğuna inanmadığını, konunun araştırılması için İlköğretim Okullarında sorumlu bir baş müfettişi görevlendirerek konuyu araştırdığını söyledi.

 

 Hakkari Valisi Muammer Türker ise, konunun araştırılması için İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Seyitoğlu'nu görevlendiğini belirterek,”Bana daha net bir bilgi gelmedi. Ancak konu hem milli eğitim hem de emniyet boyutuyla araştırılıyor” dedi.

 

 ÖĞRENCİLER OKULUN ÇAMLARINI KIRDI

 Okulda yaşanan gerginlik nedeniyle derse girmeyen öğrenciler okulun ve okulun yanında bulunan bir yurt binasının camlarını kırdılar. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri ise zırhlı araçlarla öğrencilere müdahale ederek gaz bombası kullandı. Mahalle aralarına dağılan öğrenciler zırhlı araçlara taşlarla karşılık verdiler. Atılan gaz bombalarının bazı evlere isabet etmesi sonucu ise bazı aileler zor anlar yaşayarak, öğrencilere gaz bombası kullanılmasına tepki gösterdiler. Zırhlı araçlarda yapılan bazı anonslarda ise ailelerin çocuklarına sahip çıkmalarını istediler. Ancak öğrenciler zırhlı araçları tekrar taşlaması üzerine atılan gaz bombalarında mahalle sakinlerinde etkilendiği belirtildi.

 

OKULDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM DURDU

Okulun camlarının kırılması ve çıkan olaylar nedeniyle öğleden sonra ise okulda eğitim ve öğretimin verilemediği belirtildi.(Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.