08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ESNAF KEPENK KAPATTI

ESNAF KEPENK KAPATTI

Tendürek bölgesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyon sırasında öldürülen Hakkarili PKK üyesi Cudi Kod isimli Serkan Taş'ın cenazesi öncesi Hakkari'de kepenk kapatma eylemi yapıldı

08 Ağustos 2009 Cumartesi 16:20

 Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Tendürek bölgesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyon sırasında öldürülen Hakkarili PKK üyesi Cudi Kod isimli Serkan Taş'ın cenazesi öncesi Hakkari'de kepenk kapatma eylemi yapıldı. 

  Edinilen bilgiye göre, 3 Ağustos 2009 tarihinde çaldıran ilçesi Tendürek bölgesinde güvenlik güçleri ile bir gurup PKK üyesi çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Kuzey Irak 1985 doğumlu Leheng Tendürek kod adlı Abdurrahman Bekir ile 1980 Hakkari doğumlu, Cudi Hakkari kod adlı Serkan Taş isimli PKK üyeleri ailelerine teslim edildi. Bugün ailesi tarafından teslim alınan Taş karayolu ile Hakkari'ye getirildi. Cenazenin gelişi öncesi Hakkari Esnafı kepenk kapattı. Kepenk kapatma eyleminin cenazenin toprağa verildikten sonra son bulacağı belirtildi.  Taş'ın cenazesinin  DTP'li belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile birlikte Gazi Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi. Hakkari'de ise gerginlik bekleyiş sürüyor.(Hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.