22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

EYLEMLERLE CEVAP VERİLECEK

Eylemlerle cevap verilecek

DTP, partilerine yönelik gerçekleştirilen operasyona, düzenleyeceği eylem ve etkinliklerle cevap vermeye hazırlanıyor.

20 Nisan 2009 Pazartesi 23:42

DTP, partilerine yönelik gerçekleştirilen operasyona, düzenleyeceği eylem ve etkinliklerle cevap vermeye hazırlanıyor. DTP, kardeşlik zinciri, Ankara merkezi mitingi gibi eylemlerin yanı sıra, tutuklu bulunan çocukların durumuna dikkat çekmek amacıyla da hiç bir yerde 23 Nisan Bayramı kutlamalarına katılmayacak.

DTP Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubunun yaptığı olağanüstü toplantı sona erdi. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna Başkanlığında yapılan ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda, DTP ye yönelik operasyon tartışıldı. Operasyonun DTP ve Kürt halkının ortaya çıkardığı iradeyi kırmaya yönelik olduğu tespitinin yapıldığı toplantıda, operasyonun stratejik olduğu belirtildi. DTP nin kitle ile arasındaki bağın koparılarak marjinalleştirilmek istendiğine vurgu yapılan toplantıda, "Bu operasyonla hedeflenen ideolojik çizgimiz ve örgütlenme modelimizdir" denildi. DTP nin ideolojik duruşunu ve Türkiye Meclisi tarzındaki örgütlenme modelini sürdürme kararı aldığı toplantıda, DTP ye yönelik operasyona karşı hukuki ve meşru mücadelenin sürdürülmesi kararı yinelendi. Her platformda "PKK siz ve Öcalansız çözümün mümkün olmadığı" görüşünün de sürdürülmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, DTP ye yönelik operasyonlara karşı, eylemlerle ve daha fazla örgütlenerek cevap verilmesi kararı alındı. Toplantıda, şu eylemlerin gerçekleştirilmesi kararı alındı:

* 21 Nisan da yapılacak olan grup toplantısının tek gündemi saldırılar olacak ve konu gündemde tutulacak. Yine aynı gün Meclis te görüşülecek olan ve DTP tarafından Beşir Atalay hakkında verilen gensoru görüşmelerinde konu gündeme getirilecek ve saldırılara dikkat çekilecek. Bir sonraki gün gündeme gelecek 1 Mayıs önergelerinde de gözaltı ve tutuklamalar gündemde tutulacak.

* 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Meclis te yapılacak olan konuşmalarda DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk konuyu gündeme getirecek. Eylemlere katıldıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan ve yargılanan çocukların durumuna dikkat çekmek ve bu konuda hükümetin politikalarını protesto etmek amacıyla 23 Nisan Bayramı nın resmi kutlamalarına katılım olmayacak.

* 24 Nisan günü belediye başkanları ve DTP PM üyeleri toplantıya çağrılacak, aynı gün Genel Merkez önünde basın açıklaması yapılacak.

* 25-26 Nisan da bütün milletvekilleri seçim bölgelerine dağılarak, saldırılara yönelik halk toplantıları yapacak, duyarlılık çağrısına yer verecek.

* 28-29-30 Nisan tarihlerinde konu Meclis teki çalışmalarda gündemde tutulacak.

* 1 Mayıs ta başta İstanbul, İzmir ve Diyarbakır olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarında baskılara dikkat çekmek amacıyla kitlesel katılım sağlanacak.
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.