29 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara12°C

FİDAN: 3. DÜNYA SAVAŞI RİSKİ VAR

Fidan: 3. Dünya Savaşı riski var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı bir televizyon canlı yayınında savaş uyarısı yaptı. Bakan Fidan, "3. Dünya Savaşı riski var mı?" sorusuna, "Böyle bir risk var. Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz.

25 Haziran 2024 Salı 09:12

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dünyadaki çatışma noktaları üzerinden savaş uyarısı yaparak, "3. Dünya Savaşı riski var. Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı." dedi.

Bakan Fidan, Habertürk ekranlarında katıldığı bir canlı yayında dış politika gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"3. DÜNYA SAVAŞI RİSKİ VAR"

Fidan, "3. Dünya Savaşı riski var mı?" sorusuna Gazze ve Ukrayna'daki savaş üzerinden dikkat çeken bir yanıt verdi. Bakan Fidan, "Böyle bir risk var. Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz. Gazze'deki katliam, insanlığı ortadan ikiye bölen bir soykırım.

Gazze'deki soykırım, insanlığın belli bir noktada odaklandığı, aynı nokta ve frekansa geldiği bir konu. Öte yandan bunun karşısında duran bir yapı var. Bu yapının ayrıca Ukrayna'da devam eden bir sorunsalı var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.