22 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ ADANA’DA AĞIRLANDI

GAP Gazeteciler Birliği Adana’da ağırlandı

GAP Gazeteciler Birliği öncülüğünde farklı illerden gazeteciler, gazeteci-yazar ve iş insanı Halil Arslan'ın daveti üzerine Adana'da bir araya geldi.

07 Nisan 2021 Çarşamba 22:19

Toplantıya, Hakkari, Diyarbakır, Muş , Van ,Urfa Adıyaman, Malatya, Mersin ve Adana’dan gazeteciler katıldı.
  GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Başkan Yardımcısı, Gazeteci-Yazar ve İş İnsanı Halil Arslan ve Hamit Özpolat, Yazar Yaşar İçen, Hakkari, Diyarbakır, Muş , Van ,Urfa Adıyaman, Malatya, Mersin ve Adana’dan gazeteciler katıldı.
 
 Adana Vizyon Kebap Salonu’nda ağırlanan GAP Gazeteciler Birliği üyeleri Gazeteci Halil Arslan’dan kent hakkında bilgiler aldı.
 
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, etkinlikte kısa bir değerlendirmede bulunarak nazik davetinden ötürü Gazeteci-Yazar ve İş İnsanı Halil Arslan’a teşekkür etti.
 
 Genel Başkan Kıymaz, “Adana’da Arslan Güneydoğu Matbaacılık Tesisleri Sahibi ve İlkhaber Gazetesi Sahibi İş Adamı  ve aynı zamanda GAP Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Halil Arslan’ın vermiş olduğu öğlen yemeğinde bir araya geldik. 
 
Adana Türkiye’nin sayılı büyükşehirlerinden bir tanesidir. Önemli sorunları var. O sorunları sahiplenmede, takip etmede, Adana’nın geleceğini tayin etmede, vizyon çizmede mutlak suretle yerel basının etkisi kesinlikle tartışılamaz.
 
Burada yerel basının güçlü olması demek Adana’nın güçlü olması demektir. Burada yaklaşık 30 yıldır dostluğumuz olan Halil Arslan Bey ve ekibi de Adana’ya, Çukurova’ya,  Türkiye’ye  yerel ve ulusal basında katkılar koyan, emek veren, elini taşın altına koyup yatırım yapan bir ağabeyimiz. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.
 
Yerel basına önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Gazeteci Halil Arslan’da farklı illerden gelen gazetecileri burada misafir etmenin kendisini çok mutluğu olduğunu söyledi.
 
Gazeteci Arslan,” Kendisinin matbaacılık sektörüne girmeden önce gazetelerin en az 5 Bin gazete bastığını, bununda yerel basına olumsuz yansıdığını ifade eden Arslan, satılmayan gazetelerin çöpe gittiğini belirtti.
  Kendisinin matbaa kurmasıyla baskı sayısını 1000’e düşürdüğünü ve gazetelerin fazla basılarak israf olmasını önlediğini dile getiren Halil Arslan,” Ben bu sektöre atılmadan önce, Doğu’dan Güneydoğu’dan yerel gazete çıkacağı zaman büyük matbaalara gidiyorlardı.
 
Büyük matbaalar o zaman 5 binden aşağı olan gazeteleri basmıyorlardı. Ben matbaacılığa başladıktan sonra eğer gazeteleri 500 satıyorsa 1000 tane basabilirler dedim. Diğer basılan 4 bin gazete çöpe gitmesin istedim. Kağıdımız dövizle ithal ediliyor. Dövizimiz boşa gitmesin. Çünkü fazla basılan her gazete çöpe gidiyor demektir. Buda dövizimizin çöpe gittiği anlamı taşır” dedi.
 
  -Hakkari’yi gezelim görelim
  GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hamit Özpolat’da gazetecilerin sorun ve sıkıntılarına değindikten sonra Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın dediği gibi Hakkari’de hayat olduğunu söyledi. 
 
Huzur ve güvenin sağlandığı Hakkari’yi herkesin görmesi gerektiğini ifade eder Özpolat,”Hakkari ile ilgili ön yargıların önüne geçilmesi için bölgedeki gazetecilerle birlikte Hakkari’yi ziyaret etmeyi düşündüklerini söyledi.
Haber: Feyzullah Taş
01-495.jpg
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.