18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

GAZETECİLER YAYLADA MAHSUR KALDI

GAZETECİLER YAYLADA MAHSUR KALDI

Hakkari'nin 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan yaylasındaki karla mücadele çalışmasını görüntülemeye giden gazeteciler bölgede mahsur kaldı.

09 Nisan 2009 Perşembe 13:56

Şehirden 20 kilometre uzaklıkta  ve yaklaşık 4 aydan beridir kapalı olan Konak köyü Zavite mezrası yolunu açmak için karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını görüntülemek için 3 bin 500 rakıma çıkan İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Nevzat Taş, Ajans Habertürk muhabiri Senar Yıldız, araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kaldılar. Araçta inerek kendilerinden 2 kilometre mesafede bulunan karla mücadele ekibine seslerini duyurmak için yola çıkan gazeteciler dağlarda inen kurtların hızla kendilerine yaklaşması üzerine kaçarak araçlarına sığındılar. Araçta mahsur kalan gazeteciler Hakkari İHA Temsilcisi Feyzullah Taş'ı arayarak yardım istediler. Yaylada yolunda kar sis ve tipi bulunduğunu belirten gazeteciler kurtların arabanın etrafını sarabileceğini söylediler. Durumu Hakkari Valisi Muammer Türker'e bildiren Taş, Vali Muammer Türker, hemen İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkililerini arayarak bölgeye acilen bir iş makinesinin gönderilmesi talimatını verdiği belirtildi. İlgili kurum yetkilileri ise gazetecilerin biran önce kurtarılması için bölgeye bir iş makinesi sevk ettiklerini ifade ettiler. (hakkarihabertv)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.