27 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

GECELİ GÜNDÜZLÜ YOL ÇALIŞMASI

Geceli gündüzlü yol çalışması

Hakkari'de şehir içinde başlatılan yol genişletme ve yapım çalışmaları devam ediyor.

27 Mayıs 2011 Cuma 13:54

Hakkari Valiliği Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) tarafından 2 yıl önce başlatılan ve son olarak Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Sümbül Mahallesi'ndeki karayolunda başlatılan çalışmalar tamamlandı. Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi yolu ise bir başka firma tarafından yapım çalışmaları başlatılarak tamamlandı.

 

Bu yıl da kış ayları nedeniyle yapılamayan Hastane Caddesi ile Cevre Yolu Caddesi'nde yol genişletme ve yapım çalışmaları yeniden başlatıldı.
Hakkari Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızılkaya ve beraberindeki zabıta ekipleri de firma çalışmalarını yakında izliyor. Çalışmaların başında ayrılmayan Kızılkaya, yıllar önce döşenen eskimiş içme suyu ve kanalizasyon şebekesi borularının da değiştirildiğini belirtti. Yağmur suyunun nakli için de yolda sağlı sollu döşemeler yaptıklarını belirten Kızılkaya, çalışmaları yakında izlediklerini belirtti.


ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR
Yol genişletme ve yapım çalışmalarını yapan firma sahibi genç iş adamı Abdurrahman Er de, yolun bitirilmesi için 33 işçi ve 19 iş makinesi ile geceli gündüzlü çalıştıklarını belirtti. Hastane Caddesi'nden çarşı içindeki Atatürk anıtının önüne kadar olan 2 kilometrelik yolu çift şeritli sağlı sollu 9 metre genişliğinde yapacaklarını ifade eden Er, "Yolda çalışmalarında son teknoloji malzeme ve araçlar kullanılıyor.

 

Yol çift şerit olup sağlı sollu 9'er metre olacak. 2 metre orta refüj, kaldırımlar ise 6
metre olacak. Kaldırımları Ankara ilinde getireceğimiz özel taşlarla döşeyeceğiz. Yapım çalışmaları nedeniyle içme suyu sıkıntısı çeken vatandaşların su ihtiyaçlarını ise firmamız ait su tankerleri ile gideriyoruz" dedi.

yol-calismasi-1.jpg

yol-calismasi-2.jpg

yol-calismasi-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.