25 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

GEÇMİŞ OLSUN

Geçmiş olsun

Şehir stadında yapılan bölgesel amatör ligi baraj maçını İlçe takımımız olan Yüksekova Belediye spor rakibini penaltılar sonucu yenerek bölgesel amatör liginde ilimizi gelecek sezon temsil etme hakkını kazandı.

28 Nisan 2014 Pazartesi 10:37

Yüksekova Belediyesporun rakibine oranla daha hazır olan daha tecrübeli ve daha iyi imkânlara sahip olan Yüksekova Belediye spor Bölgesel amatör ligindeki performansından uzak kısık bir mücadele örneği göstererek sonucu penaltılara götürerek penaltılar sunucu gülen taraf oldu. 

Spor camiası tarafından mutlak favori görülen Yüksekova Belediye spor adeta uçurumun kenarından döndü. Yüksekova Belediye sporunun sahadaki kısık mücadelenin sebeplerinden biride rakibini hafife alması, küçümsemesi, maça mutlak favori olarak görüldüğünde de kaynaklı olabilir.

Açıkça söylemek gerekirse Yüksekova Belediye sporu sahada tanıyamadım, adeta takım sahada yoktu desek pekte yalan olmaz. Yüksekova Belediye spor takımında en iyi futbolcu penaltılarda yaptığı kurtarışlarla kaleci Tarık’dı. Takımın bölgesel amatör liginde yoluna devam etmesinde payı çok oldu.

Hakkâri spor futbol takımı oyuncuları tamamı gençlerden oluşmaktadır. Bu gençlerin maddi imkânsızlıklar yüzünden böylesi bir maçta takım halinde kahvaltı yapması gerekirken maddi imkânsızlıklardan dolayı sporcular kendi evlerinde ne bulduysa onu yiyerek maça çıkmaları ve müsabaka içindeki mücadelesini son dakikaya kadar taşımaları canla başla mücadele etmeleri herkes tarafından takdir edilip alkışlanmışlardı.

Gençlerin tüm olumsuzluklara rağmen bu denli mücadele etmeleri gelecek için büyük bir umut kapısını aralamıştır. Çünkü gençlerde yetenek var ama koşulları ve imkânları yok denecek kadar az. Müsabakayı penaltılara kadar getirmeleri bile onlar için büyük bir mücadele örneği oldu, adeta Hakkâri spor takımı bölgesel amatör lig kapısından dündü.

Ne var ki, gerek tecrübesiz gerekse bireysel olarak müsabakanın verdiği atmosfere kapılarak penaltı kaçıran oyuncuların agresif davranışı ve penaltıyı kurtaran kalecinin sevincine tahammül edemeyen sporcunun davranışı maça gölge düşürdü vede olayların fitilini ateşlenmesine sebep oldu.

Taraftarlarında olaylara karışması olayların büyümesine neden oldu.Taraftar, futbolcular arasındaki arbede maalesef hiç hoş olmayan olaylar yaşandı. Yaşanan bu olaylarda Yüksekova Belediye spor oyuncuları, içinde bulunduğu 5-6  kişi maalesef hastanelik oldu. Yaşanan bu olay maalesef ilimizi derinden üzmüş gerek spor camiamız gerekse halkımız tarafından lanetlenmiştir.

Yaşanan bu olay umarım son olur, bir daha yaşanmaması tek dileğimiz. Yaşanan bu olay ileriki sezonlarda hepimiz için bir ders olur. Elbette burada spor camiasının da eksikleri vardı en büyük eksikliklerden biride eğitimdir.

İyi bir eğitimin sağlanması için tesis ve alt yapı şart tesisin, alt yapının olmadığı yerlerde düzenli bir eğitim sağlanamaz onun için yetkililer, büyüklerimiz en önemlisi Hakkâri Valiliği ve Belediye Başkanımız bu konu da spor camiamıza destek sağlaması gerek.

Şunu da belirtmekte yarar vardır ki hiçbir olumsuz bir durum il ve ilçe takımlarını karşı karşıya getiremez yaşanan bu tatsız olay il ve ilçe takımlarını karşı karşıya getirmeyeceği gibi inadına dahada çok birbirimize kenetlenip birbirimizin eksiklerine ortak çözüm bulacağına da inancım sonsuzdur.

Çünkü spor barıştır, kardeşliktir sporun dili, dini, ırkı, mezhebi yoktur. Hiçbir olumsuzluk ve spor aktivitesi ilimizi ve ilçemizi karşı karşıya getirmeyecek.

Bugünden sonra ilçe takımımız sadece Yüksekova ilçesini temsil etmeyecek ilimizi de temsil edecek ve bu konuda da tüm yüreğimizle ilçe takımıyla beraber olacağına herkesin inanması gerek.

Yaşanmış bu tatsız olaylardan dolayı üzüntümü dile getiriyor, futbolcu kardeşlerime, Hakkari ve Yüksekova halkına, Yüksekova Belediye spor kulübüne geçmiş olsun der, Yüksekova Belediye spor takımımıza bölgesel amatör liginde sonsuz başarılar.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.