08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

GÖL KENARINDA BİR Y.OVA DÜĞÜNÜ

GÖL KENARINDA BİR Y.OVA DÜĞÜNÜ

Van`da görev yapan Hakkarili doktor, oğlunu dillere destan bir düğün ile evlendirdi.

29 Haziran 2010 Salı 10:56

HAKKARİ (İHA) - Göl kenarında havuz başında aşiret gelenekleri ile modern geleneğinin bir aradığı sergilendiği düğün renkli görüntülere sahne oldu.
Van İpekyolu Devlet Hastanesi`nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Yüksekovalı Doktor Celil Kına, oğlunu görkemli bir düğün tören ile evlendirdi. Gelin tarafı Adana`da olduğu için ilk tören merasimi burada yapıldı. Adanalı Zeliha Şendoğaner (24) ile hayatını birleştiren Erol Kına (25), ikinci düğünlerini Van`da göl kenarında bulunan bir otelde yaptı. Türkiye`nin her tarafından gelen yüzlerce davetli, Aşiret düğün gelenekleri ile modern gelenekleri bir arada izleme şansı buldu.
Tören davetlilerin yerlerini alması ile başladı. Gelin ile damat, gemi ile otelin rıhtımına yanaşarak havai fişek gösteri ile havuz başındaki yerini aldı. Halay ve dansların bir arada çekildiği düğün merasimi yaklaşık 5 saat sürdü.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.