08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

GÖSTERİCİLER /DEN PAROLALI ÖNLEM

GÖSTERİCİLER /DEN PAROLALI ÖNLEM

Hakkari'de mahalle yolunu trafiğe kapatan göstericiler yolda geçenlerden parola sorarak parolayı bilmeyenlerin ise mahalleye sokulmadığı belirtildi.

09 Aralık 2009 Çarşamba 20:28


- HAKKARİ'DE OLAYLAR 10. GÜNÜNE GİRDİ

 - GÖSTERİCİLER YOL KESİP PAROLA SORDU

 - BU MAHALLEDE PAROLA BİLMEYENLERE GEÇİT YOK

 - POLİS GAZ BOMBASI İLE GÖSTERİCİLERİ DAĞITMAYA ÇALIŞTI

 

Olayların 10. gününe girdiği Hakkari'de akşam saatlerinde yine olaylar çıktı. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar Mahallesi'nde toplanan göstericiler mahalle yoluna barikat kurup ateş yaktı. Slogan atan göstericilere zırhlı araçlardan çıkan polisler tarafından gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Gece karanlığında faydalanarak mahalle aralarında saklanan yüzü maskeli göstericiler mahalleye giriş yapanlara ise parola sorduktan sonra girişlerine izin verdiği belirtildi. Zırhlı araçların çarptığı ve yaralandıkları belirtilen 3 gösterici ise gözaltına alabilecekleri korkusu ile hastaneye gidemedikleri belirtildi.

 

GÖSTERİCİLER POLİS GİBİ TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

 Son günlerde bazı sivil polisler göstericilerin kılığına girerek, eline taş alıp polis araçlarını taşlaması ve onların yanına gelen göstericilerin de araçları taşlaması sonucu aniden göstericilerin üzerine atlayıp etkisiz hale getirilmesi sonucu bu taktikle birçok gösterici gözaltına alınıp çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasıyla birlikte göstericiler de mahalle aralarında parola taktiğine geçti. Özelikle Keklikpınar ve Dağgöl Mahalle yollarını akşam saatlerinde trafiğe kapatan göstericiler parolayı bilmeyenleri mahalleye sokmadığı belirtildi. Olaylar halen devam ediyor.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.