28 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

GÖZDE MUHTAR!

Hakan Taş

24 Eylül 2024 Salı 15:03

Hakkari’mizde 15 mahallemiz mevcuttur. Bu da 15 muhtar demektir. Namaz dinin anahtarı ise, muhtarlarımız da siyasetin anahtarıdırlar. Sonuçta seçilen kişilerdir.

Muhtarlarımızın hepsi başarılı ve sevilen kişilerdir. Fakat içlerinden biri var ki sadece mahallesinden değil tüm Malelerden ve şehirden kendisini  sorumlu tutarak çalışan, çabalayan, her yerde var olan Ferdi Aksaç’tır.

Ferdi Aksaç’ın hüzünlü bir yaşam hikayesi var. 1985 Çukurca ilçesi Kurudere doğumludur. Henüz 1 yaşındayken babasını kaybetti. İki kız kardeşine hem ağabeylik hem de babalık yaptı.

Hayata 2.0 yenik başladı. Köyler boşaltılınca, göç başlayınca  annesi ve iki kız kardeşini alarak Hakkari merkez Sümbül Mahallesine göç ettiler. Köyünde üreten, çalışan, ailesine bakabilen biri iken merkezde işsiz, güçsüz zor günler yaşadı. Pes etmedi, çalıştı ve çabaladı. Ailesini kimseye muhtaç etmeden düzen kurdu.

Hakkari Üniversitesi Ulaştırma ve Anadolu Üniversitesi yerel yönetimler bölümlerinde okudu ve mezun oldu. Sonra hayatını Hazal Hanım ile birleştirdi. Bu evlilikten 4 kız çocuğu dünyaya getirdi. Ferdi Aksaç, sosyal kişiliği, yardımseverliği, saygınlığı ve duruşuyla herkesin ilgisini çekti. Bu sevgi ve güven onu mahallenin kurtarıcısı olmasını sağladı.

Mahalle sakinleri ısrarla aday olmasını teklif ettiler. Nitekim rakiplerine büyük fark atarak seçildi. İkinci dönem bir kez daha istediler. Ve yine seçildi. Hakkari’de ilk kez “Muhtarlar Derneğini” kurdu. Muhtarlar Konfederasyonuna üç muhtar arkadaşıyla yönetime girdiler.

Her muhtar kendi mahallesinden sorumlu olur. Biz böyle biliriz. Fakat Ferdi Aksaç tüm muhtar arkadaşlarıyla sıcak ilişkiler içerisinde her mahallenin dertleriyle yakından ilgilenmektedir.

Sevdiği dağın adı SÜMBÜL, muhtarlık yaptığı mahallesinin adı SÜMBÜL, kokladığı çiçeğin adı SÜMBÜL..

FERDİ Aksaç’ın başarılı olmasındaki en büyük pay ve güç şüphesiz hayat arkadaşı, kızlarının anneleri eşi Hazal hanımdır. Hazal Aksaç, seçim sürecinde, önemli toplantı ve çalıştaylarda her zaman eşinin yanında yer alarak ona en büyük güç verendir. Her mazbata alışında bile her zaman eşinin yanında yer alan güçlü bir kadındır.

Ferdi Aksaç, Hakkari ile ilgili her konuda her zaman kamera ve mikrofonlara cesur açıklamalar yapan, halkın sorunlarına duyarlı başarılı bir muhtarımızdır.

Babasızlığı ve çaresizliği çok iyi bile biri olduğu için mağdur ve garibanları hep mutlu edendir. Bahtın ve yolun açık olsun…

whatsapp-image-2024-09-24-at-15-02-30.jpeg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.