Gulperipur 27 Eylül 2007 günü Mahabad’da tutuklanmış ve ağır işkencelere maruz kalmıştı. Gulperipur 14 Mart 2010 tarihinde ise idama mahkum edilmişti. Rejimin verdiği idam cezası yüksek mahkeme tarafından da onaylanmıştı. Gulperipur dakikalar süren mahkemeden çıkan idam kararını 15 günlük açlık greviyle protesto etmişti.
2007'DEN BU YANA 10 KÜRT SİYASİ TUTSAK İDAM EDİLDİ
Çin'den sonra en fazla idamların yaşandığı ülke olan İran'da, 2012 yılı içerisinde siyasi ve adli suçlamalarla en az 77 Kürd'e idam cezası verilirken, bunların 56'sı idam edildi. İran rejimi 2007’den bu yana en az 11 Kürt siyasi tutsağı idam etti.
27 Ocak 2011’de Doğu Kürdistan’ın Şino kenti nüfusuna kayıtlı Ferhad Tarim isimli İran Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) üyesini Urmiye cezaevinde idam etmişti. 5 Ocak’ta Hüseyin Xizri isimli siyasi tutsak, Urmiye cezaevinde gizlice idam edildi, infazı 15 Ocak günü ortaya çıktı.
Hasan Hikmet Demir 2007 yılında ilk edam edilen PJAK militanı olurken, 11 Kasım 2009’da İhsan Fetahiyan, 6 Ocak 2010’da Fesih Yasemini, 9 Mayıs 2010 günü ise Kürt öğretmenler Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili, Eli Heyderiyan ve Şirin Elem Hulu idam edildiler.
26 KÜRT SİYASİ TUTSAK İDAM TEHDİDİ ALTINDA
İran cezaevlerinde en 26 Kürt siyasi tutsak her an idam edilme tehdidi altında bulunuyor: Şêrko Mearifî, Hebîbûlla Letîfî, Samî Husênî, Cemal Mihemedî, Rustem Erkiya, Mistefa Selîmî, Enwer Rostemî, Îrec Mihemedî, Mihemed Emîn Agûşî, Ehmed Pûladxanî, Hesen Tale'î, Ezîz Mihemedizade, Ebdûlah Sirurî, Reşîd Axkendî, Loqman Muradi, Zanyar Muradi, Bextiyar Mimari, Sirwan Nijwarî, Hoşeng Rezayî ,Simko Xurşîdî, Saman Nesîmî, Mensûr Arwend, Sîrwan Nejad, Hebîb Eşrafî, Elî Eşrafî ve Îbrahîm Îsapûr.