06 Ekim 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

HAKDA: SOYKIRIMA LANET, DİRENİŞE BİN SELAM

HAKDA: Soykırıma lanet, direnişe bin selam

Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu tarafından Hakkari'de "Soykırıma lanet, direnişe bin selam" adı altında yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

06 Ekim 2024 Pazar 14:57

Ulu Camii önünde toplanan ve ellerinde Filistin bayrakları ve kahır olsun İsrail yazılı pankartlar bulunan Bulvar Caddesi üzerinde bulunan eski belediye binası alanına kadar yürüyerek, "Kahır olsun İsrail, Hakkari'den Gazze'ye bin selam, yaşa aksa direnişi, yaşasın nehirden denize özgür Filistin, kahır olsun soykırımcı İsrail" şeklinde sloganları attılar.

Kalabalığa Ak Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Ak Parti yönetimi, İl Müftüsü Hüseyin Okuş, STK temsilcileri kadın ve çocuklarda eşlik etti. Burada İl Müftüsü Hüseyin Okuş'un yaptığı duanın ardından Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu Başkanı Nihat Gür, basın açıklamasını okudu.

 İnsanlık haysiyetinin yükünü yüklenen kardeşlerim, Siyonist İsrail, Gazze’de tam 365 gündür soykırım yapıyor, Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun, Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın kırk iki binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor dedi.

Başkan Gür," Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor.


Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur! Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor.

Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere “insanımsı” diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. 

Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor.

Dilimiz varmıyor ama, hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir.

Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü, Uluslararası kurumlar çöktü, Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız.

Gazze’de olanları, Siyonist İsrail’in propaganda aygıtına kanarak “bizden uzakta” diyen aymazlar uyanır mı bilemeyiz ama, biz gerçekleri bir kere daha hatırlatalım. Bizzat batılılar tarafından sırtı sıvazlanan Terörist İsrail, bugüne kadar, kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve hastanelerde tedavi gören 42 bin canı katletti.  Batılı Başkentlerde alkışlanan katil Netenyahu yönetimindeki Siyonist İsrail, 7 Ekimden bu yana…

17 bini çocuk, 11 bin beş yüzü kadın olmak üzere 42 bin Filistinli masum insanı katletti. Bunlar resmi rakam. 97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var. Bunlar istatistiki bir rakam değil, bunların her biri insan, her biri kardeşimiz. Bunlar bizim evlatlarımız, annelerimiz, bacılarımız… Bunlar insanın vicdanını kanatan gerçekler.

Okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri bombalarken, insanlığın ortak değerlerini hiçe sayan siyonist rejim, Lübnan’a başlattığı saldırılarla sapkın inancıyla şekillendirdiği arz-ı mev’ud hedefine ulaşmak için bütün bölgeyi ateşe vermeyi planladığını gösterdi. Bizler, Filistin dostları ve Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi'nin ordu komutanı İsa el Hakkari'nin torunları olarak diyoruz ki;

İnsanlık şerefinin, iman gücünün bu katil sürüsüne karşı mutlak galip geleceğine inanıyoruz. Ama önce direniş hatlarını güçlü bir şekilde tahkim etmek zorundayız. Soykırım destekçisi markalara boykotu derinleştirerek ve yaygınlaştırarak siyonizme kan pompalayan damarları kesmeliyiz.

Buradan milletimizin 7’den 70’e her bir ferdine çağrıyı yineliyoruz: İsrail malı almazsan ölmezsin, alırsan çocukları öldürürler. Buradan açıkça deklare ediyoruz…İsrail, yüz yıldır Filistin topraklarında katliam yapan iblisi bir terör örgütüdür.

Yerleşimci adlı terör ve gasp şebekesi eliyle tedrici olarak sürdürdüğü işgal yeni bir aşamaya geldi. 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşananlar şeytani siyonist işgalin yeni bir evresini göstermektedir. Emperyalizmiz sınırsız desteği, siyonist şirketlerin sponsorluğu ile Gazze’de Müslüman kıyımı yapan ırkçı rejimin hedefinde bütün bölgemiz var. Onun için Terör rejiminin propaganda aygıtlarının yaydığı bilgilere rağmen çekinmeden diyoruz ki…

Gazze’deki direniş; insanlığın, İslamın, ve bizim onurumuzdur. Gazze’de evleri, toprakları, özgürlükleri, inançları için direnenlere selam olsun! İnsanlığın sancağı yere düşmesin, Haysiyeti çiğnenmesin,Umutlar sönmesin diye zulme karşı göğsünü siper edenlere, Korkunç soykırıma rağmen siyonizme ve onlarca emperyalist devlete kahramanca direnenlere selam olsun!

Birinci yılına giren soykırımı lanetliyor, Gazze’de direnen yiğitleri, Mümin ve Mümineleri ve şehitlerimizi tüm yüreğimiz ve dualarımız ile selamlıyoruz" dedi. Haber: Feyzullah Taş

img-0975.JPGimg-0981-001.JPGimg-0983.JPGimg-0990.JPGimg-1000.JPGimg-1004.JPGimg-1006.JPG

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.