27 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

HAKKAR'DE ŞIRNAK OLAYI PROTESTO EDİLDİ

Hakkar'de Şırnak olayı protesto edildi

Hakkari İl Örgütü düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyü yakınlarında düzenlenen operasyonda 35 vatandaşın öldürülmesini kınadı.

30 Aralık 2011 Cuma 14:55

 Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önündeki "Sivil İtasızlık" çadırında kılınan Cuma namazından sonra BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP Hakkari İl Başkanı M. Mehmet Sıddık Yıldırım ve büyük bir kalabalık ellerindeki "AKP devleti ve Kimyasal Necdet'i lanetliyoruz, AKP'nin kimyasal Necdet'i iş başında" pankartları eşliğinde basın açıklamasının yapılacağı belediye binasının önüne geçtiler. Burada hayatını kaybedenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında basın açıklamasını okuyan parti yöneticisi Naci Aydoğan, faşist AKP hükümeti soykırımcı yüzünü dün Şırnak Ortasu köyünde bir kez daha göstermiştir dedi. Aydoğan, "Sınır ticareti yaparak geçimini sağlayan 40 yakın Kürt gencini kimyasal silahlarla bombalamıştır. Bu bombalama sonucunda 35 sivil gencimiz kimyasal silahlarla hunharca katledilmiştir. Daha önce bu uygulamaya konulmuş bunun en acı olayı da bizzat Tayyip Erdoğa'nın 3 yıl önce yaptığı konuşmasında mevcuttur. Kadın da, yaşlıda, gençte ve çocukta olsa fark etmez diyerek bütün Kürtleri hedef seçmiştir" şeklinde konuştu.

 BU KATLİAMI BİLEREK PLANLADILAR

SADDAM HÜSEYİN GİBİ ONLARDA TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEK

NECDET ÖZEL DERHAL GÖREVDEN ALININMASI GEREKİR

BDP Milletvekili Adil Kurt ise, önce Kürtçe sonrada Türkçe yaptığı konuşmada, İki gün önce Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde olup bitenin büyük bir katliamın ön adımı olduğunu söyledi.

  Kurt,"Büyük bir katliamın nabız yoklamasıdır. O katliamı bilerek planladılar. Katliamın olduğu saatlerde Ankara'da Milli Güvenlik Kurulunun toplantı halinde olduğunu biliyoruz. O katliam emrini Milli Güvenlik Kurulunun da aldırıldığını çok iyi biliyoruz. Değerli Hakkari halkı bizler bu katliamlara sessiz kaldıkça daha büyüğünü yapmaya cesaret edeceklerdir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Nasıl ki dünün Irak'ında Saddam Hüseyin ve kimyasalcısı General Mecid tarih önünde hesap vermek durumunda kalmışlarsa sivil General Tayyip ve Necdet Özel'de tarih önünde hesap vereceklerdir. Kürt halkı onlara bu hesabı soracaktır. Kürt halkı direnişi ve serhıldani ile onlara bunun hesabını soracaktır. Erdoğan' tavsiyemiz şudur. Kürt halkının bedduasında çürümek istemiyorsan bedduasında yenilmek istemiyorsa Kürt halkının direnişinde berğudanında boğulmak istemiyorsa derhal Necdet Özer'i görevden alması gerekir. Bir saat bile bu halkın tahammül edecek gücü yoktur. Yaşamın her alanında yaşamı kendilerine kaosa çevirecektir.

AKP HÜKÜMETİ KÜRT HALKI ÖNÜNDE DİZ ÇÖKÜP ÖZÜR DİLEMEDİKÇE BU DİRENİŞİMİZ DEVAM EDECEKTİR

Kurt,"Kürt halkı demokratik direnişi ile bu katliam sorumluları hesap vermedikçe görevden alınmadıkça. Ak Parti hükümeti Kürt halkı önünde diz çöküp özür dilemedikçe bu direnişimiz devam edecektir. Şimdi o katliamı örtmek için gerekçeler bulmaya çalışıyorlar. Buradan geçiş yaptıkları için bunlar oldu diyorlar bunlar utanmıyor mu? Bunu söyleyenler bu ülkede sözüm ona, bilim adamı, yazar, gazeteci Bahoz Erdal gibi kafanıza taş düşse desem size hafif kalır gök taşı kafanıza düşse ancak bu halkın yüreği soğur. 7-8 Aralık gündüz saatlerinde gruplar halinde sınırı geçerken dönüşte böyle bir katliama maruz kalmışlardır. Askerler önce yollarını kesmiş 14-15'erli gruplar halinde sınırı geçmek isteyen bu gençler bu insanlar önce bir alana toplanmaları sağlanmış ardından askerler çekilmiş daha sonra da 4 uçak bunları hedef seçerek bombalamıştır. Bunun sorumluları görevden alınmadıkça AKP hükümeti özür dilemedikçe bizde demokratik meşru haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Bizi bitiremeyeceklerdir. Binlerce Kürdü öldürseler bile Kürtlerin direnişi devam edecektir" dedi.

 Katliam ile ilgili konuşmalar yapıldığı sırada bazı kadın ve erkekler ise gözyaşlarına hakim olamadılar. Yürüyüş sonrasında ise ara sokaklara giren yüzü maskeli gruplar olay çıkarttı polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalle etti.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.