18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ BELEDİYESİ, SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE SAVAŞ AÇTI

Hakkari Belediyesi, sivrisinek ve haşerelere savaş açtı

Hakkari Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekipler, sıcak havanın etkisini göstermesi ile artan sivrisinek ve çeşitli haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

06 Ağustos 2024 Salı 12:25

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Hakkari belediyesi kentin birçok noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekipleri kentin 15 mahallesinde sivrisineklere ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlattı.  Sivrisinek üreme alanlarına öncelik verilerek devam eden ilaçlama çalışmaları kapsamında kentin bütün mahallelerinde başlatılan mücadele yaz ayı boyunca periyodik olarak devam ediyor.

Hakkari Belediyesi’nin sivrisinek ve haşerelerle mücadele programında Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı alanında uygun görülerek izin verilen ilaçlar kullanılarak çalışmalarını sürdürüyor.

Halk sağlığına önem verdiklerini belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Halkımızın sağlığını korumak ve yaşam kalitesini arttırmak bizim için çok önemli. Görevli arkadaşlarımız da bu konuda büyük bir özveri ve gayret ile çalışmalarını yürütüyorlar.

Etkili olan sıcak havalarda çoğalan sivrisinek ve haşerelerin Hakkariler için bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi adına var gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi. Haber: Feyzullah Taş

hakkari-belediyesi-sivrisinek-ve-haserelere-savas-acti-1.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.