08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ DE BARIŞ FİDANLARI DİKTİLER

HAKKARİ DE BARIŞ FİDANLARI DİKTİLER

Barış İçin Kadın Girişimi Koordinasyonu tarafından şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 500 rakımdaki Hakkari nin Berçelan Yaylası nda gerçekleştirdiği Sıfır Noktasında Barış Nöbeti" nin son

09 Ağustos 2009 Pazar 13:54

  Berçelan yaylasındaki etkinliklerin sabah saatlerinde  sone ermesiyle birlikte barış anneleri araçlarla geldikleri Hakkari nin Sümbül mahallesinde 12 adet çam fidanı dikti. Burada barış anneleri adına bir açıklama yapan Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKP) üyesi Yıldız Aktaş, silahların susması, operasyonların son bulması amacıyla Berçelan yaylasında bir araya geldikleri belirterek,"Şimdi             Hakkari de barış için barış fidanı dikiyoruz. Bu topraklarda bu coğrafyada bir daha gençlerin ölmemesi ve gençlerin yaşam bulması için bu fidanları diktik. Barışı kardeşliği savundukça insanlarında bizleri sevecektir. Umuyoruz ve diliyoruz ki bundan sonra da önümüzdeki süreçte de barış sağlansın ve artık kimse ölmesin" şeklinde konuştu. Fidan dikiminin ardından bayanlar otobüslerle Hakkari den ayrıldı. (Hakkarihabertv.com)

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.