08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ DE OLAYLAR ÇIKTI

HAKKARİ DE OLAYLAR ÇIKTI

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) basın açıklaması sonrasında olaylar çıktı. Çıkan olaylarda polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

27 Nisan 2009 Pazartesi 15:53

GÖRÜNTÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Altay Caddesi üzerinde toplanan kalabalık gurup DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, ilçe belediye başkanları ile birlikte Belediye Başkanlığı önünde bulunan Namık Erdoğan Caddesi üzerinde yapılan basın açıklamasına katıldılar. Burada milletvekilleri, belediye başkanının konuşmalarının ardında DTP İl Başkan Yardımcısı İsmail Akboğa'nın  parti üzerindeki gözaltılar ve tutuklamalar ile bir çocuğun dövülmesi olayı ile ilgili yapılan basın açıklaması sonrasında DTP görevlilerinin barikatını aşan gurup cadde başında bekleyen polislere taşla saldırdılar. DTP görevlileri göstericilerinin yetersiz kalması sonucu görevlilerin barikatını aşan göstericiler zırhlı araçlara ve köşede bekleyen polislere taşla saldırdılar. Polis ilk başta biber gazı kullanmazken kalabalığın artması üzerine polis biber gazı, boya ve tazyikli su kullanarak karşılık verdi. Cumhuriyet caddesi üzerinde devam eden olaylar şehrin 11 değişik mahallesine sıçradı.(Hakkarihabertv) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.