24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

HAKKARİ DE TÖRE CİNAYETİ İDDİASI

HAKKARİ DE TÖRE CİNAYETİ İDDİASI

Hakkari'de öldürülüp göllete atıldığı iddia edilen bir genç kızın cesedinin bulunması için Sülük gölettin de arama çalışmaları başlatıldı.

10 Kasım 2009 Salı 11:24

 Hakkari de namus meselesi yüzünden öldürülüp göllete atıldığı iddia edilen bir genç kızın cesedinin bulunması için arama çalışması başlatıldı.


 İddiaya göre yaklaşık 3 ay önce ismi belirlenemeyen bir genç kız, töre veya namus cinayeti nedeniyle öldürülüp Merzan Mahallesi ndeki Sülük Göleti ne atıldı. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, gözaltındaki bazı şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda kamış ve sazlıkla kapanan Sülük Göleti nde arama yapmaya karar verdi.

 

 Savcılık kararı ile Van dan istenilen Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibinden 7 kişilik dalgıç ekibi, Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile birlikte göletin etrafında arama çalışması başlattı. Göletin etrafının kamışlar ve altının ise yosun ve sazlıkla kapalı olması yüzünden, arama çalışmaları önce bir botla sürdürüldü. Botun içinde bulunan son teknoloji su altı kamerası ve şişlerle arama yapan dalgıç ekibi, 5 saatlik çalışmaya rağmen cesede ulaşamadı.

 

  Pako isimli eğitimli arama köpeğinin çalışmalara dahil edilmesi de sonuç vermedi. Bu arada olay yerindeki bazı polis telsizlerinden şahısların gözaltı sürelerinin uzatılması konusunda anons yapılması dikkatlerden
kaçmadı. Polis zırhlı araçlarla çevrede yoğun güvenlik önlemleri alırken, bazı mahalle sakinleri ve çocuklar ise arama çalışmalarını izledi.
Hakkari Valiliği konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, bazı vatandaşlar namus cinayeti yüzünden bir genç kızın öldürülüp gölete atıldığını iddia ediyor.
(Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.