26 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C

HAKKARİ EMNİYETİNE TEPKİ

Hakkari emniyetine tepki

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’nün basın mensupları arasında ayırım yaparak ildeki haberleri batıda bulunan bazı medya merkezlerine servis yapması tepki ile karşılandı.

16 Nisan 2012 Pazartesi 21:18

Hakkari merkez başta olmak üzeri ilçe, köy ve mezralara düzenlenen operasyon görüntülerinin ildeki basın mensupları hiçe sayılarak batıdaki televizyon kanalarına emniyet bünyesinden servis yapılması kabul edilemeyeceği bir durum olduğu belirtildi.

Gazeteciler arasında ayrım yapan Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne tepki gösteren bazı gazeteciler Hakkari Valisi Muammer Türker ile bir telefon görüşmesi yaparak bu ayrımcılığa bir son verilmesini istediler. Vali Muammer Türker ise, konunun araştırılacağını belirterek bu sorunu gidermek için emniyet yetkilileri ile görüşeceğini söyledi.

 EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MUHABİRLİK YAPMAYA BAŞLADI

Yıllardır Hakkari’de gazetecilik yapan bazı gazeteciler böyle bir uygulama ile ilk defa karşılaştıklarını belirterek, Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir ayrımcılığın olmadığını söylediler. Gazeteciler,”Bakın birkaç yıl öncesinde bir televizyon kanalına emniyet müdürlüğü bünyesinde haber geçer bazı polis memurları dönemin emniyet müdürleri tarafından azarlanarak haklarında soruşturma başlatıldı. Ama ne yazık ki emniyet müdürlüğü bazı birimlerine talimat vererek FTP adresi aldığı TV kanalları veya gazetelere direk haber servisi yapabiliyor.

Bu da şu anlama geliyor ki emniyet ildeki gazetecileri merkezlerine karşı zan altında kalması için elinde geleni yapıyor. Yaptıkları bu davranış ise bir devlet kurumuna yakışmamaktadır. Emniyet huzur ve güveni ortamı başta olmak üzere birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için çaba harcamalıdır. İldeki gazetecileri hiçe sayarak batıya direk haber servisi yapması ise kabul edilemez bir durumdur. Yani Hakkari emniyeti son yıllarda muhabirlerin görevini yapmaya başlamıştır. Yaptıkları doğru bir davranış ise bunu onların takdirine bırakıyoruz.

Ancak şunu da belirtmek istiyoruz ki kaynak sıkıntısı yüzünden merkezlerine yanlış haber geçerek hem Hakkari’yi hemde güvenlik güçlerini zor durumda bırakacak haberlerin sorumlusu biz değil kendileri olacaktır. Çünkü sağlıklı bilgi alınamadığı için her zaman bilgi kirliliği ve yanlış haberlere neden olabilecektir. Bu konuda Hakkari Gazeteciler Cemiyeti (HGC) nin de acilen bir açıklama yapmasını ve hatta tüm gazetecilerin toplayarak bu açıklamayı da il emniyet müdürlüğü önünde yapmasını davet ediyoruz.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.