08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ GÜZEL GÖRÜNTÜLERLE UYANDI

HAKKARİ GÜZEL GÖRÜNTÜLERLE UYANDI

Hakkari de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 15 köy ile 12 mezra yolu yeniden ulaşıma kapandığı belirtildi.

31 Ocak 2010 Pazar 15:32

FEYZULLAH TAŞ HAKKARİ (İHA) Sabah saatlerinde etkili olan ve lapa lapa yağan kar yağışı en çok toprak ev sahiplerini zor durumda bıraktı. Sabah saatlerinde evlerinin damlarını silip damlamaması için daha sonrada üzerinde silindir gezdiren vatandaşlar adeta kardan adama dönüştü. Kar yağışı ve sis nedeniyle şehir merkezinin tamamen görünmez bir hal aldığı ilde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Çarşı merkezinde geçen bazı vatandaşlar ise adeta kardan adama dönüştü. Bazı araç sürücüleri ise araçlarına zincir takma telaşı içersinde düştüler.

AÇILAN KÖY YOLLARI YENİDEN KAPANIYOR

Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi tarafından yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda açılan köy ve mezra yollarının yeniden kapanmaya başladığı belirtildi. Yetkililer, il genelinde 130 köy ile 377 mezra yolunun bulunduğunu bunların tümünü yeniden ulaşıma açtıklarını belirterek, ancak bugün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrasında 15 köy ile 12 mezra yolunun yeniden ulaşıma kapandığını, yolların açılması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirttiler. Kar yağışının etkisini sürdürmesi halinde tüm köy ve mezra yollarının ulaşıma kapanabileceği ihtimaline karşı ekiplerinin hazır kıta halinde beklediğini ifade eden yetkililer, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak karla mücadele ekibinin 24 saat görev başında olduğunu söylediler.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.