08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ KESK`DEN HALAYLI GREV EYLEMİ

HAKKARİ KESK`DEN HALAYLI GREV EYLEMİ

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, işçi eyleminde yaptığı konuşmada operasyonların durdurulmasını istedi.

26 Mayıs 2010 Çarşamba 14:25

 

 

Türkiye genelinde Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK`in çalışma yaşamındaki sorunlar ve Tekel işçilerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla kararlaştırdığı "üretimden genel gücün kullanılacağı genel eylem", Hakkari`de de başladı. Öğle saatlerinde Bulvar Caddesi`nde bulunan Belediye Başkanlığı önünde toplanan KESK Şubeler Platformu üyelerine; Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, BDP İl Başkanı M. Sıddık Akış ve tüm sivil toplum örgütleri destek verdi. Ellerinde değişik pankartlarla halay çeken KESK üyelerine, belediye başkan vekili ve beraberindekiler de katıldı.


Burada bir açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, ilk olarak Muğla Üniversitesi`nde öğrenciler arasında çıkan olaylarda öldürülen Şerzan Kurt isimli öğrenci ile Zonguldak kömür ocağında meydana gelen patlamada ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Balıkesir, yaşam gibi ülke ekonomisini de büyük ölçüde etkilediğini ifade ederek sınır ötesi operasyonların da derhal durdurulması çağrısında bulundu.


Emek mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan Cahit Balıkesir, iş, ekmek, güvenceli, çalışma koşulları, özgürlük, demokrasi ve baskısız, insan onuruna yakışır bir yaşam için birlikte olduklarını söyledi. Balıkesir, "Biz özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi istiyoruz. Maden kazalarının kader olarak görülmediği bir ülke istiyoruz. Yarınlarımıza güvenle bakmak için işsizliğin ve yoksulluğun kökünün kazınmasını istiyoruz. Feyzullah Taş

 

Tüm emekçilerin grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklarının anayasal güvenceye kavuşturulduğu bir ülke için sesimizi yükseltiyor; özgürlükten, eşitlikten, barış ve demokrasi taleplerimizden geri adım atmayacağımızı haykırıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.