08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ MEYA-DER KATILIM ÇAĞRISI YAPTI

HAKKARİ MEYA-DER KATILIM ÇAĞRISI YAPTI

(MEYA-DER) Hakkari Temsilcisi Mikail Atan, İran Hükümeti`nin 5 PJAK üyesini idam edilmesini Esendere sınır kapısında protesto edeceklerini belirtti.

11 Mayıs 2010 Salı 16:32

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binasında yazılı bir açıklama yapan Mzopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Temsilcisi Mikail Atan, 5 PJAK üyesinin idam edilmesini kınamak amacıyla Yüksekova Esendere sınır kapısında bir basın açıklamasıyla kınadıklarını belirterek yarın yapılacak basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

Atan,"Bilindiği gibi 9 mayıs 2010 tarihinde İslami maskeleri bürünmüş İran devleti cellatları tüm dünyanın gözü önünde 5 Kürdü idam etmiştir. Dünya insanlık tarihinde insanlığa karşı bir suç işlemiştir. Yarın saat 13:00 da Yüksekova Esendere Sınır Kapasın da İran`ın bu tutumunu protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yapacağız. Açıklamaya katılım çağrısı`nda bulunuyoruz ve tüm halkımız davetlidir" dedi. Basın açıklamasına BDP İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış ile bazı partililer de katıldı.(Hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.