24 Ekim 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ!

Hakan Taş

24 Ekim 2024 Perşembe 13:12

Yıllarca ilimizde üniversite açılsın diye sokaklara döküldük. İmza kampanyaları düzenleyerek dikkat çekmeye çalıştık. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağlı Hakkari Meslek Yüksek Okulu açıldı. Adı Meslek Yüksek Okulu olsa da kadrosu, titizliği, disiplini ve eğitim kalitesiyle Üniversite düzeyindeydi. Sonrasında 2008 yılında 5765 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda kanun hükmündeki kararnameyle kuruldu.

Oxford’lu Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli atandı. Aslında çok başarılı ve iyi bir profesördü ama Gülen Cemaati kıskacındaydı ve hızı kesilerek harcandı. Çünkü cemaatin üst düzey yöneticilerinden olan şahıs onun Özel Kalem Müdürüydü.

Sonrasında Abubekir Ceylan atandı. Haftanın iki günü Hakkâri’de geri kalan günlerinde hep il dışındaydı. En büyük başarısı sürekli kurum içinde personel ile uğraşarak sürekli görev ve yer değişikliği yapmasıydı. Duyumlarla hareket eden, üniversitenin saygınlığını koruyamayan nitekim Hakkari Kapalı Cezaevine girecek kadar karmaşık biriydi. Kıran Mahallesinde inşa edilen çok sonrasında ihalesi iptal edilen bu karmaşığın da kahramanıydı.

İki Rektör’den hayır görmedik. Hadi ya bismillah diyerek Prof. Dr. Ömer Pakiş atandı. Heba olan yıllarımız örtülür dedik ve umut bağladık hepsinden başarısız çıktı. Hakkari’de 300 bin nüfus var, mikrofonu hepsine uzatalım. Bakalım kaç kişi Rektörü görmüş veya tanıyor.

Ak Parti Hakkari il teşkilatı, “Biz bu Rektörü istemiyoruz” diyerek defalarca demeç verdi. Buna rağmen ikinci kez yine seçildi. Pakiş de birçok yanlışlarından dolayı davalık oldu, uyarı ve cezalara maruz kaldı.

Bir şehirde üniversite kurulması o şehrin kalkındıracağına dair sarsılmaz bir inanç var. Üniversiteler sadece eğitim yuvası değil aynı zamanda o bölgenin kaderini de etkileyecek büyük bir güce sahip olmalıdır. İlimizde ne yazık ki adı var olan ama içi boş olan bu kurum bir türlü saygınlığını koruyamadı. Üç istenmeyen Rektör bu kuruma ve Hakkari’mize katkı sunamadılar. Yakın bir sürede Hakkari Üniversitesi için yeni Rektör seçimleri yapılacaktır. Ankara’ya ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a “Hakkari Üniversitesini kurtaralım” ricasında bulunuyoruz.

Prof. Dr. Ömer Pakiş’in görev süresi doldu. Giderayak ne yapayım diye düşünürken ilimizin simgesi haline gelen ve en fazla müşterisi olan AHS Alışveriş Merkezinin de içinde olduğu araziyi ihaleye veriyor. Daha önce de iki defa ihaleye verildi ve her ikisinde de ihale iptal edildi.

16 yıldır var olan Hakkari Üniversitesini şahsen ben bir türlü yıllarca orada çalışmama rağmen tanıyamadım ve anlayamadım. Bilen varsa bana da anlatsın…

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.