08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ YOĞUN BİR GÜN YAŞIYOR

HAKKARİ YOĞUN BİR GÜN YAŞIYOR

Demokratik Toplum Partisi (DTP) "Barış Mitingi" hazırlığını sürdürürken mahallelerdeki gerginlik ise sürüyor.

01 Aralık 2009 Salı 11:26

- BAZI MAHALLE YOLLARINDAKİ BARİKATLAR HALEN KALDIRILMADI

- DTP'DEN MİTİNG HAZIRLIĞINA BAŞLADI

 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) "Barış Mitingi" hazırlığını sürdürürken mahallelerdeki gerginlik ise sürüyor. Mahmur kampında gelenler ise Belediye Başkanı'nı makamında ziyaret ettiler.

 

  Önceki gün Yüksekova ilçesinde başlayan olaylar Hakkari'ye de yansımıştı. Şehrin 11 değişik mahallesinde yolları trafiğe kapatan göstericiler kendilerine müdahale eden polislere ise taşlarla karşılık vermişti. Polis ise gaz bombası ve tazyikli suyla karşılık vermişti. Olaylar gece geç saatlere kadar devam etmişti. Bugün sabah saatlerinde ise DTP İl Teşkilatı Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde “Barış Mitingi” için hazırlıklarına başladı. Zabıta ekipleri itfaiye aracının üzerine çıkarak caddenin değişik noktalarına ise çeşitli pankartlar astılar. Kamyonlar caddenin arasına yerleştirilip sahne haline getirilerek cadde tamamen trafiğe kapatıldı. Mahmur kampı ve Kandil'de gelen barış elçilerinin halka bir konuşma yapacakları belirtildi.

 

 Mitingin başlanması beklenirken çevrede ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mahmur kampında gelen gurubun ise Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başkan Kürtçe olarak yaptığı konuşmada eğer devlet bütün herkesin devleti olmak istiyorsa öncelikle bu halkın kültürüne ve bu halkın değer verdiği değerlere saygı duymak zorundadır. Ancak o zaman devlet  olur” dedi.

 

 BAZI MAHALLE YOLLARINDAKİ BARİKATLAR HALEN KALDIRILMADI

 Şehrin bazı mahallelerine kurulan barikatlar ise halen kaldırılmadı. Birçok mahalle sakini ise araçlarını çarşı merkezinde bırakarak yaya olarak evlerine gitmek zorunda kaldılar. DTP'nin miting sonrasında ise olayların çıkabileceği belirtildi.

Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.