26 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara3°C

HAKKARİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI

Hakkari'de 19 mayıs kutlamaları

Hakkari’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Mayıs 2013 Pazar 13:43

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başlayan program, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki öğretmenevi önünde devam etti. Törene Vali Orhan Alimoğlu, Vali yardımcıları, Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Kaya, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Güldal, “Cumhuriyetin kuruluşunun ve halkın kurtuluşunun ilk adımının atıldığı gün bugündür. Atatürk, milli mücadele sırasında Türk milletini ileri götürecek olanların gençler olduğunu görmüştür. Bu nedenle de gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Gençlik Haftası kapsamında öğrenciler arasında farklı dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Vali Orhan Alimoğlu ve diğer katılımcılar tarafından ödülleri verildi. Program folklor gösterisi ve sumo güreşçisi öğrencilerin gösterimi ile sona erdi.


normal-1.20130519134933.jpg

normal2.20130519134954.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.