18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ’DE 3 GÜN SÜREN SU ARIZASI GİDERİLDİ

Hakkari’de 3 gün süren su arızası giderildi

Hakkari’de 3 gün önce başlayan ve yerin 2 metre altına kadar kazılarak bulunan su arızası giderildi.

29 Temmuz 2024 Pazartesi 09:36

Hakkari Yeni Mahalle Akan semtinde tıkanan içme suyu şebekesi için belediye su ve arıza ekibi harekete geçti. Yapılan 3 gün 3 gecelik çalışma sonucunda takınan içme suyu şebekesi 2 metre yerin altında tespit edildi.

Hatların yapılan binaların altında geçmesi üzerine ekipler yer yer zor anlar yaşadı. Su hatların yönü değiştirilerek bazı ailelere yeni su hattı çekildi.

Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri,” İlin jeolojik yapımı nedeniyle birçok noktada yer altında toprak kaymalar oluyor. Su şebekeleri yerinde çıkıyor. Yeni Mahalle Akanlar semti sakinlerinin içme suyu da tıkanmıştı. 3 günlük çalışma sonucunda tıkanan şebekeyi tespit ettik. Su hatları evlerin altında geçtiği için su almayan ailelere yeni hat çekerek su sıkıntılarını gidermiş olduk”

Su hatları yeniden çekilen Fatma Akan ise ,”Bir süre susuz kaldık. Ekipler geceli gündüzlü çalıştılar ve tıkanmayı tespit ettiler. Tıkanma evlerin altında geçtiği için bize yeni su hattı çektiler. Gecesini gündüzüne katarak bizleri susuzluktan kurtaran belediye ekiplerine teşekkür ederiz” dedi. Haber: Feyzullah Taş

1-010.JPG3-008.JPG

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.