27 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

HAKKARİ'DE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ...

Hakkari'de 3 gün yas ilan edildi...

Hakkari'de kurulan "Demokratik Çözüm Çadırı" önünde yapılan basın açıklaması ile kentte üç günlük yas ilan edildiği duyuruldu.

15 Mayıs 2011 Pazar 12:48

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşana çatışmlarda12 PKK'linin öldürülmesiyle birlikte esnaflar kepenklerini kapatıp Bulvar Caddesi üzerinde bulunan "Demokratik Çözüm Çadırı" önünde toplanmaya başladı. Şehrin 12 değişik mahallesinde düğün töreni olan 21 aile ise müzikleri keserek düğünlerin sessiz yapılmasına kararı aldığı bildirildi. Çadırın önünde toplanan kalabalığa hitap eden BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, yıllardır Kürtlerin acı çektiklerini ve bu günde bu büyük açılardan bir başkasını yaşadıklarını söyledi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sistemin Kürtlerin üzerine yeniden bütün güçleri ile geldiğini belirten Koparan, yine askeri ve siyasi operasyonların yapıldığını ifade etti.

Koparan,"Kürtlere bu şekilde yaklaşan zihniyeti kınıyor ve lanetliyoruz. 30 yıldır Kürt halkı dili, kültürü ve İnsani hakları için mücadele veriyor. Bu mücadelede Kürtler çok büyük bedeller ödedi ne yazık ki bu günde aynı acıyı yaşattılar. Kürtleri ne kadar öldürürseniz öldürün ama Kürtler başkaldırılarına devam edeceklerdir. Dünde bu halkın çocuklarından 12 tanesinin şehit edildiği iddia ediliyor. Kürtler bu çocuklarının cenazelerini sahiplenecektir. AKP sanmasın ki pes edeceğiz. Elini kolunu sallayarak bu için bittiğini sanmasın. Bizlerde Şırnak için alınan karara uyacağız ve şehrimizde 3 günlük yas kararına uyacağız" dedi.

Daha sonra Van'dan Hakkari'ye gelen YÖDER üyesi 150 öğrenci adına bir açıklama yapan Feyzi Ak, başlattıkları bahar şenliklerini dünkü yaşanan çatışma sonrasında 12 PKK'linin öldürüldüğü haberi üzerine şenlik kapsamındaki gezilerini iptal ettiklerini ifade ederek, bizler yoz yaşama alternatif amaçlı bahar şenlikleri kapsamında bu geziyi düzenlemiştik. Ama bu acı haber üzerine gezimizi iptal edip Van'a geri döneceğiz dedi. Yapılan açıklamanın ardından Hakkarili Vatandaşlar çadır önünde oturmaya ve Şırnak'tan gelecek haberleri beklemeye başlarken, YÖDER üyesi Öğrencilerde Sümbül Mahallesinde bulunan Serê Sola Mezarlığındaki Şehitliği ziyaret ederek ilden ayrıldılar.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.