08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ'DE BİR EV ÇÖKTÜ

HAKKARİ'DE BİR EV ÇÖKTÜ

Hakkari'de aşırı yağışlardan dolayı bir toprak evin mutfak bölümü çöktü. Şans eseri can kaybının ise meydana gelmediği belirtildi.

20 Eylül 2009 Pazar 18:39

 Hakkari'de akşam saatlerinde etkili olan yoğun yağışların ardında Gazi mahallesinde ikamet eden 5 nüfuslu Şahin Acar'ın evin yıkılmasına neden oldu. Aile evlerinin çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek geceyi komşularında geçirdiklerini belirtti.

 

 Ev sahibi Şahin Acar, aşırı yağışların ardında akşam saat: 24:00 sıralarında tek katlı toprak evinin mutfak bölümünün çöktüğü belirtildi.

 Acar,”Toprak evimiz yağışlara daha fazla dayanamayarak akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile mutfak bölümü çöktü. Neye uğradığımızı şaşırdık. Mutfak kısmına gittiğim de ise mutfak bölümünde halen çökme sürüyordu. O anca canımı zor kurtardım. 3 odalı evimin tamamen çökmemesi için hemen tahta kolunlar yaparak destekledim. Ama mutfak kısmının bir bölümü yıkıldı. Kendim işsiz olup sadece kış aylarında bir kurumda askeri ücret karşılığı çalışıyorum. Elimde 5 nüfusum bulunmaktadır. Bayram akşamı başıma gelenler Allah kimsenin başına getirmesin. Durumu valiliği bildirerek bize yardımda bulunacaklarını belirttiler. Artık korkudan eve giremiyoruz” dedi.

 

 Anne Siti Acar ise, ölümden döndüklerine belirterek, o saatte mutfakta bulunmaları halinde şimdi hayata olmaya bileceklerini belirterek, yağışların devam etmesi halinde evlerinin tamamen çökebileceğini belirterek, kendilerine yardım edilmesini istedi.

  Şahin Acar, çöken evinin mutfak bölümün saçlarla kapatarak yağmurlardan korumaya çalıştı. Öte yanda yine aynı Mahallede Cebrail Taş isimli vatandaşa ait toprak evinde yağışlardan dolayı zarar gördüğünü bildirildi. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.