18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN 54 KİŞİ YAKALANDI

Hakkari'de çeşitli suçlardan 54 kişi yakalandı

Hakkari'de 2024 yılının Ocak ile Mayıs ayları arasındaki 5 aylık dönemde çeşitli suçlardan 54 kişinin yakalandığı belirtildi.

27 Mayıs 2024 Pazartesi 13:00

Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı , İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve ilgili birim amirleri ile birlikte Asayiş toplantısı yaptı

Vali Ali Çelik; Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve birim amirleri ile birlikte asayiş toplantısı yaptı.

Toplantıda 19-25 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın aynı haftasına oranla analizini içeren brifingler ile yılın ilk 5 ayında meydana gelen olayların önceki yılın aynı dönemine oranla analizleri incelendi.

 2024 yılının Ocak ile Mayıs ayları arasındaki 5 aylık dönemde meydana gelen Hırsızlık olaylarının önceki yılın aynı dönemine göre %50 oranında azaldığı belirtildi.

Haftalık bazda incelenen dolandırıcılık suçlarında; bilişim sistemleri yoluyla, iletişim yoluyla, sosyal medya yoluyla ve alışveriş yoluyla gerçekleşen dolandırıcılık suçlarının arttığı ve 2024 yılının Ocak ile Mayıs ayları arasındaki 5 aylık dönemde meydana gelen Dolandırıcılık olaylarının önceki yılın aynı dönemine göre %36 oranında arttığına vurgu yapılarak vatandaşlarımızın dolandırıcılık suçlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuldu. 

Vali Çelik; Narkotik suçlarında gerçekleşen başarılı operasyonların  %33 oranında ve Kaçakçılık suçlarında gerçekleşen başarılı operasyonların % 77 oranında artmasında, aynı zamanda dönem içerisinde çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 54 şahsın yakalanmasında emeği geçen kolluk görevlilerine teşekkür etti.
gok6arixqaa7qfo.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.