16 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara22°C

HAKKARİ'DE ÇÖPLERİN TAŞINMASI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Hakkari'de Çöplerin taşınması sorunu çözüldü

Hakkari Belediyesi yıllardır çözülemeyen vahşi depolama alanı kapatılarak kentin çöpleri bundan sonra katı atık tesisine taşınacağı belirtildi.

22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:03

 Hakkari kent merkezi ve ilçelerden toplanan katı atıkların, şimdiye kadar Hakkari-Çukurca ve Hakkari- Yüksekova yolundaki araziye gelişigüzel döküldüğü için bu hem insan hem de çevre sağlığını tehdit ediyordu.

Hakkari Valisi Ali Çelik'in talimatları üzerine uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen toplanan çöplerin nereye taşınacağı konusu çözüldü.

Şehir dışında çöp transfer merkezi kurulacak. Yer secimi yapılıp alan iyileştirme çalışmalarından sonra mobil çöp transfer istasyonunda belediye ye kazandırıldı.

Yaklaşık 10 gün içinde alan düzeltme ve istasyon kurma süreci tamamlandıktan sonra. Çöpler doğrudan toplandıktan sonra , Akçalı - Bağışlı köyleri arasında 43,4 hektarlık alana kurulan katık atık tesisine taşınacağı belirtildi.

Belediye yetkilileri, "Katı atık kent merkezi ve ilçelerden toplanan çöpler tesisimize taşınıyor. Çöpler burada ayıklanıp, ekonomiye kazandırılabilecek.

Daha önce vahşi çöp depolama alanlarımız vardı. Onları tamamen kapatılacak. Buraları yeşil alana çevireceğiz. Artık Hakkari'de çöp sorunu olmayacak." Haber: Feyzullah Taş

whatsapp-image-2024-07-21-at-19-58-00.jpeg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.