27 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

HAKKARİ'DE EV BASKINLARI

Hakkari'de ev baskınları

Hakkari'nin değişik mahallelerinde bulunan evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Arama sırasında ailelerin rahatsız edildiği bildirildi.

09 Ekim 2011 Pazar 12:51

 Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından dün gece de Hakkari'nin Dağgöl, Katramaz, Bulak, Gazi ve Pehlivan mahallelerinde eş zamanlı olarak bazı evlere operasyon düzenlendi. Operasyonda olaylara karıştıkları iddia edilen 16 kişinin evine bir gizli tanıkla birlikte eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

 Gözaltına alınanların aileleri, polisin kendilerine sert davrandığını öne sürerek şunları söyledi:

 

 "Polisler evimize girerken bizler daha yatağımızdaydık. Giyinmemize bile müsaade bile edilmeden çocuklarımızın kafalarına silahları dayayıp bizi tehdit ettiler ve sonra da çocuklarımızı gözümüzün önünde götürdüler. Çocuklarımızın hiç bir günahı yok. Buradan yetkilere sesleniyoruz. Artık bu siyasi operasyonlara son verin. Ölen gençlerin hepsi bizim” diye konuştular.

 

Bazı aileler ise,”Çocuklarımız düğün gitmişti. Düğün sonrası takip edilerek gözaltına alınmıştır. Evimizi arama yapan polislerin içinde birde yüzü maskeli ve Kürtçe konuşan bir gizli tanık vardı. Çocuklarımızdan ne istiyorsun diye sorduk. Ancak cevap bile vermedi” şeklinde konuştular. Hakkari TV

ev-aramasi-1.jpg

 

ev-aramasi-2.jpg 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.