19 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara7°C

HAKKARİ'DE İKİ MAHALLEYE SU VERİLEMEYECEK

Hakkari'de iki mahalleye su verilemeyecek

Hakkari'nin 2 bin 800 rakımlı Berçelan Yaylasındaki kente içme suyu akışını sağlayan 450'lik duktil hattı ve 350'lik Çelik hatta oluşan arızalar nedeniyle Berçelan hattında kente su akışı kesildi.

03 Haziran 2022 Cuma 08:57

 Dün gün boyunca  Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgede suyun tahliyesini sağlamak için 2 Hidromek ve kaynak araçlarıyla gece boyunca bölgede çalışma yürüttü.

Sabahın erken saatlerinden yeniden bölgeye hareket eden belediye ekipleri Berçelandaki arızaya ulaşmak için Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı loder ve İl Özel İdaresine bağlı dozer yol açma çalışmaları için bölgeye sevk edildi.  Meydana gelen arıza nedeniyle Berçelan ve Yeni Mahalleye gün boyu su verilemeyeceği duyuruldu.

Canla başla çalışan belediye ekibi suyu kesmek ve arızayı gidermek için maslağa girmek zorunda kaldı. Suyu kesmeyi başlayan belediye personelinin soğuktan titremesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Belediye ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri,"[ Bölgedeki arızanın giderilmesi ve halkımızın su ihtiyacını sağlamak adına ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıp mağduriyeti en kısa zaman da gidereceklerdir.

Tüm mahalle sakinlerinden elimizde olmayan nedenlerden dolayı su akışını sağlayamadığımızdan dolayı özür diler, göstermiş oldukları metanetten dolayı teşekkür ederiz" denildi. Haber: Feyzullah Taş

belediye-1-057.jpgbelediye-2-056.jpgbelediye-3-022.jpgbelediye-4-008.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.