24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

HAKKARİ'DE NEVRUZ COŞKUSU BAŞLADI(1)

HAKKARİ'DE NEVRUZ COŞKUSU BAŞLADI(1)

Hakkari Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Mezran toprak sahada düzenlenen Nevruz kutlamaları, olaysız bir şekilde devam ediyor.

21 Mart 2010 Pazar 11:46


 

FEYZULLAH TAŞ-FEYZULLAH AKSU-NECMİ ERTUŞ

(BDP) Hakkari Nevruz Tertip Komitesi tarafından organize edile “Ya Demokratik Çözümü, Ya Görkemli Direniş Şiarı” adı altındaki kutlamalara il, ilçe, köy, mezra ve çevre illerden vatandaşlar akın etti. Çok sayıda bay ve bayan polisin görev yaptığı kutlamada sahaya giriş yapanları önce polis daha sonra da parti görevlileri tarafından üstleri arandıktan sonra içeri alındı.

 

Küçük yaştaki çocukları ile birlikte düğün törenlerinde giyilen yöresel kıyafetleriyle etkinliğe katılan bay ve bayanlar Nevruz etkinliklerine ayrı bir renk kattılar. Bazı aileler ise kamyon ve pikapların üzerinde şehre giriş yaptılar. Kutlamalara Fransa, Almanya ve İtalya'dan da 10'er gözlemci takip ediyor. BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedihanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış il ve ilçelerdeki belediye başkanları da kutlamalarda yerlerini aldı. "Sanatçılar Diyar, Simar ve Xewjin Bota`nın sahne alacağı kutlamalar devam ediyor.

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.