18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI

Hakkari'de olaylar çıktı

Hakkari’de, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışını protesto eden göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı.

09 Ekim 2010 Cumartesi 17:15


Öğle saatlerinde Devlet Hastanesi yakınında bulunan Çölemerik Caddesi üzerinde toplanan göstericiler yola barikat kurarak ateş yaktılar. Yüzlerini kapatan göstericiler kendilerine müdahale eden polise taş, sopa ve inşaatlarda temin ettikleri malzemelerle karşılık verdiler. Yolda geçen bir anne ve iki çocuğu ise bir süre duvar dibinde mahsur kalarak daha sonrada yakınında bulunan bir özel tıp merkezine sığındı.

 

Göstericilerin sayısında her gecen saat artışların olması üzerine bu defa olay yerine 2 su panzeri ve 5 adet akrep adı verilen şortlantlar sevk edildi. Daha sonra Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan çevik kuvvet ekipleri takviye edildi. Olaylar bir saat boyunca devam ederken, bu defa göstericiler Mezran yolu üzerinde bulunan Katremas köprüsü üzerinde barikat kurmaya çalışırken polis zırhlı araçlarla göstericilere müdahale ederek dağıttı.

 

 YENİ POLİSLERE OLAYLARDA NASIL DAVRANACAĞI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 Olayların sona ermesiyle birlikte çarşı merkezine doğru yürüyen bir grup çevik kuvvet ekibine ise, amirleri tarafından olası saldırılara karşı kendilerini nasıl kuruyacakları hakkında bilgi verdi. Polisler olası taşlara karşı ellerindeki kalkanları başlarının üzerine tutarak bir süre yürüdüler. Polisler daha sonra olası olaylara karşı hazırda beklemeleri için polis lojmanlarında beklemeye alındı. (Hakkarihabertv.com)

 

olay-1.20101009171715.jpg

 

olay-2.jpg

 

olay-3.jpg

 

olay-4.jpg

 

olay-5.jpg

 

olay-6.jpg

 

 

olay-8.jpg

 

olay-15.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.