27 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI

Hakkari'de olaylar çıktı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütü tarafından düzenlenen kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında olaylar çıktı.

13 Ocak 2011 Perşembe 15:00

 

video-galeri_20110111132828.gif

HAKKARİ (İHA) – Öğlen saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişi Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanğ Orhan Koparan, STK temsilcileri ve partililer Bulvar Caddesi üzerinde bulunan ve basın açıklamasının yapılacağı belediye binası önüne doğru yürüyüşe geçtiler.

 

Basın açıklamasından önce kalabalığa kısa bir açıklama yapan BDP İl Başkanı Orhan Koparan,“ Bu gün Diyarbakır’da görülen KCK davasında maalesef  Kürtçe savunma talebi ret edildi. Bunun için bu gün burada yapacağımız basın açıklamasını Kürtçe yapacağız” dedi.

 

Yapılan açıklamadan sonra BDP İl yöneticisi Nadir Engin basın açıklamasını Kürtçe olarak yaptı. Engin,”Bilindiği gibi yaklaşık 2 yıldır sudan bahanelerle içinde partimizin belediye başkanları,eş genel başkan yardımcıları,parti meclis üyeleri,insan hakları savunucuları ve partimizin yöneticilerinin içinde bulunduğu yaklaşık 200 den fazla yöneticimiz anti demokratik uygulamalarla tutuklanmışlardır. 29 mart yerel seçimlerinde partimizin elde ettiği büyük başarıyı hazmedemeyen devlet ve AKP hükümeti 14 nisan 2009 da partimizin yöneticilerine yönelik siyasi soykırım başlatmış ve halen devam etmektedir. Yıllardır Kürt halkının meşru ve seçilmiş temsilcileri haksız yere zindanlarda tutulurken,binlerce masum kürdü hunharca katleden,devletin karanlık güçlerinden biri olan Hizbullahçılar teker teker dışarı salıverilmiştir.bu canilerin bırakılması AKP hükümetinin gerçek yüzünü ve adaletini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.toplumun vicdanını zedeleyen bu katillerin akp listelerinde kürt kökenli temsilciler olarak mecliste yer almaları sürpriz olmayacaktır” şeklinde konuştu.

  Yapılan açıklamadan sonra kitle 5 dakika oturma eyleminin ardında kalabalık sessizce dağıldı.

 

 DAĞILAN GRUP HAKKARİ-VAN KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

 Basın açıklaması sonrasında dağılan ve yüzleri kapalı olan bir grup ise Dağgöl Mahallesi’nde bulunan Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapatmaya çalıştılar. Ellerinde taş ve molotof kokteyliler bulunan gruba polis gaz bombası ile müdahale etti. Göstericiler ise taşlarla karşılık vererek daha sonra da mahalle aralarına kaçtılar. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve zırhlı araçlar sevk edildi. Atılan gaz bombaları nedeniyle yolda geçen bazı vatandaşlar ise yer yer zor anlar yaşadılar. Mahalle arası ise adete gaz bombalarından dolayı dumana büründü. Dağgöl mahallesi’nde halen küçük çapta olayların devam ettiği belirtildi.

olay_1.20110113154044.jpg

olay_2.20110113154100.jpg

olay_3.20110113154121.jpg

olay_6.20110113154219.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.